Για κάθε γκολ της Ρωσίας θα δίνονται 10.000 £ σε LGBTI καμπάνια

14/06/2018
από

Ένα πρακτορείο στοιχημάτων στηρίζει το Ίδρυμα του περιοδικού Attitude προσφέροντας 10.000 £ για κάθε γκολ που θα σκοράρει η εθνική ομάδα της Ρωσία στο FIFA 2018, με σκοπό τη χρηματοδότηση επικοινωνιακής καμπάνιας για την αντιμετώπιση της ομοφοβίας στο ποδόσφαιρο.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA 2018 ξεκινάει σήμερα, 14 Ιουνίου, στη Ρωσία. Το πρακτορείο Paddy Power ανακοίνωσε την απόφασή του εξηγώντας τους λόγους:

Κάθε φορά που η Ρωσία, μια χώρα γνωστή για τις αντι-LGBTI πολιτικές της, βάζει γκολ, η Paddy Power θα δωρίσει 10.000 £ στο Ίδρυμα του περιοδικού Attitude. Τα χρήματα θα χρηματοδοτήσουν μια καμπάνια για την αντιμετώπιση της ομοφοβίας στο ποδόσφαιρο.

Σε συνεργασία με το Ίδρυμα, οι δωρεές έχουν στόχο:

  • Την πρόκληση των προκαταλήψεων γύρω από τα LGBT+ άτομα.
  • Την υποστήριξη των ποδοσφαιριστών και των ατόμων που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο και έχουν κάνει ή αποφασίζουν να κάνουν coming out.
  • Την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε σχολεία και κολέγια.
  • Τη δημιουργία ασφαλών χώρων για ομάδες LGBT+ ατόμων.” 

Αν η ομάδα της Ρωσίας δε σκοράρει ποτέ, η Paddy Power έχει υποσχεθεί να δωρίσει, έτσι κι αλλιώς, μία ελάχιστη δωρεά ύψους 50.000£.

Ο Darren Styles OBE, εκδότης του Attitude, δήλωσε:

«Όταν η Paddy Power μας πλησίασε μ’ αυτή την ιδέα, αρπάξαμε την ευκαιρία. Η κοινότητα των LGBT+ ατόμων έχει μακρά ιστορία οικειοποίησης συμπεριφορών, λέξεων και στυλ που προορίζονταν για να αναπαράξουν τις διακρίσεις σε βάρος μας, γι’ αυτό, στο συγκεκριμένο τουρνουά, υιοθετούμε τη Ρωσία. Το Παγκόσμιο Κύπελλο υποτίθεται ότι θα έπρεπε να έχει στόχο την ένταξη, αλλά χάρη στους οικοδεσπότες – και σε εκείνους που επέλεξαν τους φιλοξενούμενους – αυτό το τουρνουά (και το επόμενο, στο Κατάρ) λαμβάνει χώρα σε έθνη με νόμους που κάνουν διάκρισεις σε βάρος του πληθυσμού των LGBT+ ατόμων» .




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!