Gigi Pierce: Το 11ο τρανς άτομο που δολοφονείται στις ΗΠΑ

24/05/2018
από

Η Gigi Pierce πυροβολήθηκε στο στομάχι και μετά από λίγα λεπτά έχασε τη ζωή της.

Μια τρανς γυναίκα 33 ετών πέθανε από τραύμα, που υπέστη μετά από πυροβολισμό στο Πόρτλαντ στα βορειοδυτικά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η αστυνομία βρήκε το σώμα της Gigi Pierce τη νύχτα της Δευτέρας (21 Μαΐου) με τη θανατηφόρα πληγή στο στομάχι της.

Στο σημείο της δολοφονίας, η αστυνομία συνέλαβε τη Sophia Adler και την καταδίκασε για φόνο. Η Adler ισχυρίστηκε ότι πυροβόλησε την Pierce μετά από μια διαμάχη μεταξύ των δύο τους.

«Άκουσα την Gigi να λέει, «Μη με αγγίζεις» , δήλωσε μία φίλη της Pierce με το όνομα Amber στο KATU.

«Αυτή η γυναίκα ήρθε κατά πάνω της και χτύπησε την Gigi στο πρόσωπο με το πορτοφόλι της. Η Gigi πήγε κι εκείνη να την χτυπήσει και το επόμενο πράγμα που ξέρω είναι ότι άρχισαν να βουίζουν τα αφτιά μου. Υπήρξε πυροβολισμός. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Όπως πάντα.

Η Amber είπε ότι η πολύτιμη φίλη της Pierce «πέθανε στην αγκαλιά μου» .

Η αστυνομία ενημέρωσε τα μέσα ενημέρωσης, ότι η Adler δεν φέρεται ότι πυροβόλησε την Pierce λόγω της ταυτότητας φύλου της.

«Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε αυτήν τη στιγμή δεν υποδηλώνεται ότι πρόκειται για έγκλημα που σχετίζεται με προκατάληψη ή μίσος» , δήλωσε ο Sgt. Chris Burley, εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Πόρτλαντ.

Ο θάνατος της Pierce αποτελεί την 11η δολοφονία ενός τρανς ατόμου στις Ηνωμένες Πολιτείες για φέτος, έντεκα άτομα είναι πάρα πολλά!

Η οργάνωση LGBTI του Πόρτλαντ, Q Center, δήλωσε ότι σχεδιάζει μια κοινοτική απάντηση στον θάνατο της Pierce.




Δες και αυτό!