Ο ΜακΚέλεν μιλά για το coming out & τον νεότερο (όχι gay) Ντάμπλντορ

23/05/2018
από

Ο γίγαντας της σκηνής, της μεγάλης οθόνης και της Μέσης Γης, ο ηθοποιός Ίαν ΜακΚέλεν, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο timeout, μίλησε για το coming out στο Χόλιγουντ, τις συνέπειες και το ότι ο νεότερος Ντάμπλντορ τελικά δεν είναι gay την ταινία “Fantastic Beasts” .

Ο Ντάμπλντορ ο νεότερος

Σε ερωτηση σχετικά με το γεγονός ότι ο νεότερος Ντάμπλντορ δεν είναι ξεκάθαρα gay στη νέα ταινία “Fantastic Beasts” ο ίδιος ξαφνιάζεται, καθώς φαίνεται ότι δεν το γνώριζε και σχολιάζει:

«Δεν είναι; Αυτό είναι κρίμα. Λοιπόν, κανείς δεν εξετάζει τα κοινωνικά σχόλια στο Χόλιγουντ, έτσι δεν είναι; Μόλις πρόσφατα ανακάλυψαν, ότι υπάρχουν μαύροι άνθρωποι στον κόσμο. Το Χόλιγουντ έχει κακομεταχειριστεί τις γυναίκες με κάθε δυνατό τρόπο, σε όλη την ιστορία του. Οι gay άνθρωποι δεν υπάρχουν. Το “Θεοί και τέρατα” [1998], νομίζω, ήταν η αρχή, που το Χόλιγουντ παραδέχτηκε, ότι υπήρχαν gay άνθρωποι γύρω μας, αν και το ήμισυ του Χόλιγουντ είναι gay» .

Ο Τζουντ Λο, ως Ντάμπλντορ ο νεότερος, στην ταινία “Fantastic Beasts 2”

Το coming out του στο Χόλιγουντ

Σε ερώτηση για το, αν το δικό του coming out, του έχει κοστίσει κάποιον ρόλο, απαντά:

Έναν. Ο Χάρολντ Πίντερ με ήθελε σε μια ταινία του [«Betrayal» του 1983] και με πήρε για να συναντήσω τον παραγωγό Σαμ Σπίγκελ. Καθίσαμε στο γραφείο του Σπίγκελ και έτυχε να αναφέρω ότι θα πάω στη Νέα Υόρκη. Με ρώτησε: “Πηγαίνετε στην οικογένεια;” Κι απάντησα: “Δεν έχω οικογένεια, είμαι gay” . Νομίζω ότι ήταν η πρώτη φορά που έκανα coming out σε κάποιον. Λοιπόν, βγήκα από αυτό το γραφείο σε δύο λεπτά. Ο Πίντερ χρειάστηκε 25 χρόνια για να καταφέρει να μου ζητήσει συγγνώμη, επειδή δεν πήρε θέση για μένα.” 

…και συνεχίζει λέγοντας:

Όλοι οι νεαροί ηθοποιοί στο Λονδίνο σήμερα είναι out, εδώ και χρόνια. Αυτό είναι το μέλλον. Αλλά κι όταν πηγαίνω σε σχολεία για να μιλήσω για τα δικαιώματα των gay, τα παιδιά δε μπορούν να το πιστέψουν. Δεν είναι θέμα γι ‘αυτά.

Το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του

Σχετικά με το ντοκιμαντέρ που έχει θέμα τη ζωή του, ομολογεί ότι δεν του ήταν πολύ εύκολο: «Ήμουν πολύ γκρινιάρης πολλές φορές» , γελάει ο Ίαν ΜακΚέλεν. Μιλάει για τις 14 ώρες, που πέρασε για το νέο ντοκιμαντέρ “McKellen: Playing the Part” .

Αυτή η ταινία είναι μια πολύ αληθινή απεικόνιση της ζωής του. Ο ίδιος δήλωσε ότι πολλές φορές αισθάνθηκε έντονη συγκίνηση, όταν θυμόταν κομμάτια της ζωής του, όπως οι γονείς του:

«Με δυσκόλεψε να μιλήσω για τους γονείς μου, είναι κι οι δύο νεκροί. Πολλές φορές, δεν ήθελα να μπω στο θέμα. Ο Τζόι [Στίβενσον, ο σκηνοθέτης] είναι φίλος κι ήταν δική του ιδέα να κάνουμε αυτήν την ταινία. Μερικές φορές συγκινήθηκα πολύ. Κάποιες άλλες φορές απλά ήθελα να πάω και να φτιάξω ένα φλιτζάνι τσάι.

Η πράσινη οθόνη τον έκανε δυστυχισμένο

Η ταινία παρουσιάζει ακόμη τη δυσκολία του ηθοποιού να χρησιμοποιήσει την πράσινη οθόνη στα γυρίσματα για την ταινία ‘The Hobbit’ κι ο ίδιος δηλώνει σχετικά:

«Ήμουν δυστυχισμένος. Μπορεί να είναι η δική μου εντύπωση, αλλά δε θυμάμαι να υπήρχε πράσινη οθόνη στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Αν ο Γκάνταλφ ήταν στην κορυφή ενός βουνού, ήμουν κι εγώ εκεί στο βουνό. Η τεχνολογία αυτή εφευρέθηκε κατά τη διάρκεια παραγωγής της ταινίας (ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών). Δεν ασχολήθηκα με τίποτα από αυτά, εγώ ήμουν μακριά, σε ένα βουνό. Τείνω να μη θυμάμαι τις κακές περιόδους, αλλά δε νομίζω ότι υπήρχαν. Νομίζω ότι μου άρεσε κάθε στιγμή, που φτιάχναμε αυτές τις ταινίες.

Τον μπερδεύουν με τον Ντάμπλντορ από το Χάρι Πότερ

Ο Ίαν ΜακΚέλεν αναφέρει ακόμη ότι πολύ συχνά ο κόσμος τον μπερδεύει με τον Ντάμπλντορ:

«Οι άνθρωποι έρχονται και μου λένε: «Ο γιος μου έχει δει όλες τις ταινίες του Χάρι Πότερ» , επειδή νομίζουν ότι είμαι ο Μάικλ Γκάμπον. Όταν ο Ρίτσαρντ Χάρις ήταν άρρωστος, με είχαν ρωτήσει αν θα ήθελα να σκεφτώ το ενδεχόμενο να παίξω στις επόμενες ταινίες [ως ο αντικατάστασή του] κι είχα πει: “Απολύτως!” Αλλά, δεν είχα νεότερα σχετικά με την ταινία. Πριν πεθάνει λοιπόν, ο Ρίτσαρντ Χάρις, είχε λίγο χρόνο να πει στον κόσμο, ότι ορισμένοι ηθοποιοί ήταν σκουπίδια – και το όνομά μου ήταν σ’ αυτή τη μικρή λίστα. Μαζί με το όνομα του Κένεθ Μπράνα. Είχα καλή παρέα.

Το νέο ντοκιμαντέρ αναμένεται να είναι διασκεδαστικό κι ειλικρινές, όπως κι ο ίδιος!

Ο Σερ Ίαν ΜακΚέλεν καλεί τους ηθοποιούς να βγουν από τη ντουλάπα




Δες και αυτό!