Εξετάσου στα Checkpoint χωρίς ραντεβού για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης

23/05/2018
από

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» και ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» συμμετέχουν στην εαρινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδας Εξέτασης για ηπατίτιδες και HIV.

#SpringTestingWeek #EuroTestWeek

Από την Παρασκευή 18 έως και την Παρασκευή 25 Μαΐου, τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης «Checkpoint» στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, θα υποδέχονται το κοινό χωρίς ραντεβού για την παροχή δυνατότητας δωρεάν εξέτασης για HIV και ηπατίτιδες Β και C, με μία σταγόνα αίμα από το δάχτυλο.

#enadaxtyloarkei

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης είναι μία κοινή πρωτοβουλία που υλοποιείται ταυτόχρονα από πάνω από 90 οργανισμούς σε όλη την Ευρώπη, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία του προσυμπτωματικού ελέγχου στην έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη δράση, η «Θετική Φωνή» και ο «Προμηθέας» θέτουν και πάλι στο δημόσιο διάλογο το ζήτημα της διασφάλισης και προαγωγής της δωρεάν, απρόσκοπτης και καθολικής πρόσβασης σε υπηρεσίες εξέτασης από δομές του κράτους, του εθνικού συστήματος υγείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, στα πρότυπα χωρών του εξωτερικού. Πρωτοβουλίες της κοινωνίας των πολιτών όπως τα «Checkpoint» συμβάλουν καθοριστικά στην αναχαίτιση του HIV και των ιογενών ηπατιτίδων, δε μπορούν όμως να υποκαταστήσουν ένα ολοκληρωμένο και κεντρικά σχεδιασμένο σύστημα έγκαιρης ανίχνευσης και διασύνδεσης.

Στην κατεύθυνση αυτή, η Πολιτεία οφείλει να αφιερώσει τους αναγκαίους οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους, με τη συνεργασία και την υποστήριξη της επιστημονικής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών.

https://avmag.gr/87600/mia-katatopistikotati-koyventa-gia-tis-sexoyalikes-praktikes-ton-hiv/




Δες και αυτό!