Η κρατική εφημερίδα της Γκάνα προτρέπει τους αναγνώστες της να “απορρίψουν τα LGBTI άτομα”

22/05/2018
από
of Ghana of Mexico during the International Friendly match between Ghana and Mexico at Craven Cottage on March 26, 2008 in London, England.

Το άρθρο αναφέρει ακόμη ότι τα LGBTI άτομα έχουν “φυσιολογικές αναπηρίες” .

Ένα άρθρο στην εφημερίδα της Γκάνα, The Ghanaian Times, με τίτλο: “Ας ενωθούμε για την απόρριψη των LGBT” προτρέπει τους αναγνώστες να «απορρίψουν» την κοινότητα των LGBTI ανθρώπων. Το άρθρο περιγράφει τα LGBTI άτομα, ως ανθρώπους που έχουν «απαράδεκτες αξίες» .

«Αναφερόμαστε στην άγρια ​​προσπάθεια να επηρεαστεί η Γκάνα και ν’ αλλάξουν οι νόμοι μας, για να περιορίσουμε τα δικαιώματα των λεσβιών, των gay, των αμφί και των τρανς (LGBT) ανθρώπων» , ανέφερε η εφημερίδα.

Το σύνταγμα καταδικάζει τη «διεθνή συνωμοσία για την επιβολή ξένων αμφισεξουαλικών προσανατολισμών στις κοινωνικές και πολιτιστικές μας αξίες» .

Η εφημερίδα δημοσίευσε το σύνταγμα ως απάντηση στις παρατηρήσεις της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, Theresa May, ότι οι αντι-ομοφυλοφιλικοί νόμοι στις χώρες της Κοινοπολιτείας είναι «λάθος» .

«Σε όλο τον κόσμο, οι νόμοι που εισάγουν διακρίσεις και υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια συνεχίζουν να επηρεάζουν τις ζωές πολλών ανθρώπων, ποινικοποιώντας τις σχέσεις των ομόφυλων ζευγαριών και παραλείποντας να προστατεύσουν τις γυναίκες και τα κορίτσια» , δήλωσε η Theresa May στη πρόσφατη συνάντηση των αρχηγών των κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας (CHOGM) στο Λονδίνο.

Η εφημερίδα ισχυρίστηκε ότι, ενώ υποστηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των ανθρώπων, «είμαστε εντελώς αντίθετοι με τα δικαιώματα των LGBTI» .

«Πρέπει όλοι να ενωθούμε για να κρατήσουμε στην άκρη αυτήν την άγρια ​​προσπάθεια να υποτίμησης των πολιτιστικών μας αξιών» , ανέφερε η εφημερίδα.

«Επειδή μια μικρή μειονότητα έχει το δικαίωμα να ακολουθήσει τις δικές της «φυσιολογικές αναπηρίες» , μας υποχρεώνει επίσης να προστατεύουμε την ιερότητα της θεότητας και την ευπρέπεια της ανθρώπινης φυλής» .

Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στη Γκάνα με ποινή φυλάκισης έως και τρία χρόνια.

Μια έκθεση του Human Rights Watch που δημοσιεύθηκε νωρίτερα φέτος, έδειξε ότι οι LGBTI άνθρωποι στην Γκάνα αντιμετωπίζουν ακραία επίπεδα βίας.




Δες και αυτό!