Οι περισσότεροι ανήλικοι gay εφήβοι μπαίνουν στο Grindr για να κάνουν φίλους

22/05/2018
από

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι περισσότεροι από τους μισούς gay ανήλικους έφηβους χρησιμοποιούν το Grindr απλά για να διασυνδεθούν με την κοινότητα.

Παρόλο που οι περισσότερες εφαρμογές, αυτού του τύπου, είναι για άτομα άνω των 18 ετών.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Adolescent Health, περισσότεροι από τους μισούς gay και αμφί εφήβους, ηλικίας 14 έως 17 ετών, χρησιμοποιούν εφαρμογές, όπως το Grindr, για να βρουν μια αίσθηση κοινότητας. Αυτό συμβαίνει, παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές έχουν όριο ηλικίας 18 ετών και άνω.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 200 σεξουαλικά δραστήριους έφηβους στις Ηνωμένες Πολιτείες, που καταγράφτηκαν ως έφηβοι άνδρες, που έχουν σεξουαλική επαφή με άνδρες (AMSM). Είναι η πρώτη γνωστή μελέτη για ένα τέτοιο θέμα.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα χρησιμοποιούν εφαρμογές όπως το Grindr και το Scruff, οι οποίες έχουν περιορισμό ηλικίας τα 21 έτη η μία, και τα 18 η άλλη.

«Οι νέοι που χρησιμοποιούν αυτές τις εφαρμογές αναζητούν άτομα στο Facebook, το Instagram, το Tindr κ.λπ.» , δήλωσε η Δρ. Kathryn Macapagal, συγγραφέας της μελέτης.

«Εάν χρησιμοποιούν μια εφαρμογή σαν το Grindr, η πιθανότητα να έχουν μια σεξουαλική σχέση με κάποιο άτομο είναι υψηλότερη. Αλλά διαπιστώσαμε ακόμη, ότι παρόλο, που ίσως να είχαν σεξουαλικές σχέσεις με κάποια άτομα, αυτά τα ίδια άτομα στη συνέχεια συχνά γίνονται φίλοι τους. Υπάρχουν λοιπόν στοιχεία, ότι οι νέοι παίρνουν πολύ περισσότερα από αυτές τις εφαρμογές, απ’ ό,τι σεξουαλικές σχέσεις» .

Οι γονείς ανησυχούν για την πρόσβαση των παιδιών τους σε αυτές τις εφαρμογές, καθώς οι ηλικιακοί περιορισμοί δεν φαίνεται να εφαρμόζονται:

«Δε θα ήθελα κανείς να συναντά κανέναν, χωρίς πραγματικά αυτό να ελέγχεται πλήρως ή να ενημερώνεται ο γονέας» , δήλωσε η Denise DeRosa, μητέρα τριών παιδιών.

«Εκεί είναι οι κίνδυνοι και νομίζω ότι αυτό το είδος επικοινωνίας πηγαίνει πέρα ​​από το αν είσαι straight, gay, τρανς ή λεσβία – δεν θέλουμε παιδιά ηλικίας 14 ετών να μπορούν να βρίσκονται με άτομα 21 ετών και άνω» .

Η δήλωση του Grindr: “Το Grindr δεν εγκρίνει την παράνομη ή ανάρμοστη συμπεριφορά κι ανησυχούμε, ότι ένας ανήλικος μπορεί να έχει χρησιμοποιήσει την εφαρμογή μας παραβιάζοντας τους όρους παροχής υπηρεσιών μας. Οι υπηρεσίες Grindr είναι διαθέσιμες μόνο για ενήλικες. Το Grindr ενθαρρύνει όποιον έχει επίγνωση οποιασδήποτε παράνομης ή ακατάλληλης δραστηριότητας στην εφαρμογή να υποβάλει αναφορά είτε μέσα στην εφαρμογή είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου” .




Δες και αυτό!