“Ο Θεός σε έπλασε έτσι και σε αγαπάει, όπως είσαι”

21/05/2018
από

Ο Χουάν Κάρλος Κρουζ, ένας από τους επιζήσαντες του σκανδάλου σεξουαλικής κακοποίησης από καθολικούς ιερείς στη Χιλή, δήλωσε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος του είπε ότι ο Θεός τον έκανε gay και τον αγαπά.

Σύμφωνα με τον Κρουζ που μίλησε στην ισπανική εφημερίδα El País, ο Πάπας Φραγκίσκος σε ιδιωτική συνομιλία που είχε μαζί του την περασμένη εβδομάδα, του είπε ότι ο Θεός δε νοιάζεται για το αν είναι gay ή όχι, με τα εξής λόγια:

Χουάν Κάρλος, το ότι είσαι gay δεν έχει σημασία. Ο Θεός σε έπλασε έτσι και σε αγαπάει, όπως είσαι, και δε με νοιάζει. Ο Πάπας σε αγαπάει, όπως είσαι. Θα πρέπει να είσαι ευτυχισμένος μ’ αυτό που είσαι.

Αναμένεται τώρα, ο Πάπας Φραγκίσκος να επιβεβαιώσει τις δηλώσεις αυτές και δημόσια, αν και στο μεταξύ, ο στενός σύμβουλός του, Τζέιμς Μάρτιν κοινοποίησε την ιστορία του Κρουζ στο twitter.

Ο Κρουζ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο twiiter, ενώ σε σχετική ερώτηση για το εάν συζήτησε με τον Πάπα αναφορικά με την κακοποίηση που υπέστη είπε:

Ναι, συζητήσαμε εκτενώς γι’ αυτό. Έκλαψα κι έδειχνε πληγωμένος. Σήκωσε το χέρι του και το ακούμπησε στον ώμο μου λέγοντας: “Κλάψε παιδί μου.” 

Ο Πάπας Φραγκίσκος πρόσφατα είχε δηλώσει ότι οι gay δε θα καούν στην κόλαση, γιατί η κόλαση δεν υπάρχει. Παρόλο που είναι κατά του ομόφυλου γάμου, υποστηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα για τα ομόφυλα ζευγάρια.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!