Έκλεψαν τη σημαία του ουράνιου τόξου από το Πανεπιστήμιο Κύπρου

20/05/2018
από

Τη Διεθνή Μέρα κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας και Αμφιφοβίας πέντε ομοφοβικοί φοιτητές δεν άντεξαν στη θέα της σημαία του ουράνιου τόξου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και αποφάσισαν να κλέψουν τη σημαία πριν ακόμη προλάβει να τελειώσει η μέρα.

Ο Όμιλος ΛΟΑΤ+ και Φίλων Πανεπιστημίου Κύπρου έβγαλε σχετική ανακοίνωση για το περιστατικό ζητώντας μεταξύ άλλων τις επίσημες αρχές του Πανεπιστημίου να πάρουν θέση.

Διαβάστε την ανακοίνωσή τους:

Με τεράστια λύπη ανακοινώνουμε την πράξη μίσους από φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου χθες, 17/5/2018.

Στην Παγκόσμια Μέρα Ενάντια της Ομοφοβίας και Τρανσφοβίας, 5 φοιτητές του ΠΚ αποφάσισαν να αναδείξουν το μίσος τους, κλέβοντας τη σημαία ουράνιου τόξου από το ΠΚ.

Ως Όμιλος ΛΟΑΤ και Φίλων του Πανεπιστημίου Κύπρου καταδικάζουμε το γεγονός ως πράξη μίσους και έγκλημα ενάντια στα δικαιώματα της ΛΟΑΤ+ κοινότητας. Η σημαία θα ήταν υψωμένη από το πρωί της 17ης Μαίου μέχρι και το πρωί της 18ης, ως ένδειξη στήριξης των ΛΟΑΤ δικαιωμάτων και της καταδίκης της Ομοφοβίας.

Δυστυχώς, όπως βλέπουμε, μια σημαία δεν είναι αρκετή για να αναδείξει το Πανεπιστήμιο Κύπρου ως χώρο ανοχής και αποδοχής της διαφορετικότητας και των ίσων δικαιωμάτων για όλους. Ακόμη υπάρχουν άτομα – και τι πιο τραγικό, φοιτητές του ΠΚ – που όχι μόνο δεν δείχνουν ανοχή στη διαφορετικότητα, αλλά δεν μπόρεσαν να δείξουν ανοχή στη σημαία που τη συμβολίζει, για λιγότερο από μία μέρα.

Η πράξη αυτή, αν μη τι άλλο, μας υπενθυμίζει γιατί η πορεία Υπερηφάνειας είναι αναγκαία, και κυρίως, γιατί ο Όμιλος αυτός χρειάζεται να υπάρχει.

Ο αγώνας για τα Ίσα Δικαιώματα για Όλους δεν έχει τελειώσει.

Ζητούμε τη στήριξη από όλους όσους προασπίζουν τα ίσα δικαιώματα, καταδικάζοντας το γεγονός, καθώς και την ομοφοβία που κυριαρχεί στη χώρα μας.

Κυρίως, απαιτούμε από το Πανεπιστήμιο Κύπρου να πάρει θέση, καταδικάζοντας την πράξη αυτή ως πράξη μίσους και καθιστώντας τους φοιτητές αυτούς υπεύθυνους των πράξεών τους. Επίσης, ζητούμε ως περαιτέρω στήριξη της ΛΟΑΤ+ κοινότητας, να υψωθεί η σημαία ουράνιου τόξου ξανά, στις 3 Ιουνίου, την ημέρα της Πορείας Υπερηφάνειας 2018, στην Κύπρο.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!