Το coming out Γάλλου υπουργού ως gay για την καταπολέμηση της ομοφοβίας

19/05/2018
από

«Η ομοφοβία είναι μία ασθένεια που τρώει την κοινωνία, εισβάλλει στα σχολεία και στις οικογένειες και δηλητηριάζει και φίλους που χάνονται»

Ένας Γάλλος υπουργός έκανε coming out ως gay για να τονίσει πώς μπορεί να σταματήσει η ομοφοβία με την ορατότητα.

Ο 34χρονος υπουργός Mounir Mahjoubi, γιος μαροκινών μεταναστών, δημοσίευσε στο twitter την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανφοβίας και της Αμφιφοβίας, ότι η ομοφοβίας «μας υποχρεώνει να προσαρμόζουμε και να λέμε ψέματα απλά για να αποφύγουμε το μίσος και να ζήσουμε τη ζωή μας» .

«Η ομοφοβία είναι μία ασθένεια που τρώει την κοινωνία, εισβάλλει στα σχολεία και στις οικογένειες και δηλητηριάζει και φίλους που χάνονται» , πρόσθεσε ο Mahjoubi.

«Πρέπει να θυμόμαστε τις συνέπειες της ομοφοβίας στην καθημερινή ζωή, κυρίως για τους νέους. Έχει, επίσης, συνέπειες και σε μένα” , δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της Franceinfo.

Ο Mahjoubi πρόσθεσε: «Νομίζω ότι είναι σημαντικό να δώσουμε ορατότητα στα gay άτομα, αλλά πιστεύω, επίσης, ότι όλοι πρέπει να το κάνουν, όταν είναι έτοιμοι να το κάνουν. Όλοι έχουν την ιστορία τους, τον πολιτισμό τους, την οικογένειά τους… Δε χρειάζεται να επιβάλλουμε διαφάνεια σε κανέναν. Ο καθένας διαχειρίζεται τη ζωή του, όπως επιθυμεί.

«Είμαστε στο 2018, ζω τη ζωή μου, ακόμα και τη δημόσια, με έναν ήσυχο τρόπο» , είπε ακόμη ο Mahjoubi, «Αλλά αν, εκείνη την ημέρα, μπορούσα να περάσω ένα μήνυμα ενισχύοντας, μέσα από την προσωπική μου εμπειρία, νομίζω ότι έπρεπε να γίνει» .

Σύμφωνα με τη γαλλική φιλανθρωπική οργάνωση SOS Homophobie, ο αριθμός των επιθέσεων λόγω ομοφοβίας αυξήθηκε κατά 15% από το 2016 στο 2017. Η οργάνωση χαρακτήρισε ακόμη τη δήλωση ως «θαρραλέα και ισχυρή» .

Η Γαλλία νομιμοποίησε το γάμο ομόφυλων ζευγαριών το 2013.




Δες και αυτό!