Η Eurovision έκοψε την προβολή του διαγωνισμού στην Κίνα λόγω ομοφοβίας

11/05/2018
από

Ο τελικός της Eurovision δεν θα προβληθεί στην Κίνα, μετά από απόφαση των διοργανωτών της, όταν αντιλήφθηκαν πως το κανάλι, που μετέδιδε τον διαγωνισμό, έκοψε σκηνές και έβαλε φίλτρο σε rainbow σημαία.

Οι διοργανωτές της Eurovision ανέφεραν, ότι όλο αυτό ξεκίνησε, όταν το Mango TV έκοψε δύο σκηνές από τον ημιτελικό, επειδή εντοπίστηκε LGBT περιεχόμενο και τατουάζ στις παρουσίες της Ιρλανδίας και της Αλβανίας..

Από την πλευρά της Κίνας αναφέρθηκε ότι πράγματι, “οι συμμετοχές της Αλβανίας και της Ιρλανδίας ήταν προβληματικές, επειδή είχαν LGBT περιεχόμενο, όπου στο κομμάτι της Ιρλανδίας δύο χορευτές αναπαριστούν την αμοιβαία αγάπη και τον έρωτα, ενώ στο κομμάτι της Αλβανίας οι ερμηνευτές έχουν πολλά τατουάζ. Ακόμη, η σημαία του ουράνιου τόξου, που κυματίζει από το κοινό και που αντιπροσωπεύει την LGBT κοινότητα, κατά τον ημιτελικό καλύφτηκε με φίλτρο, ώστε να μη διακρίνεται” , αναφέρει η Global Times.

Οι οδηγίες που έχουν δημοσιευτεί στην Κίνα για την τηλεόραση, ήδη από το 2016, εξακολουθούν να είναι έντονα ομοφοβικές χαρακτηρίζοντας την ομοφυλοφιλία ως “μη κανονική σεξουαλική συμπεριφορά” που δεν ταιριάζει με την κινεζική τηλεόραση, όπως είναι αιμομιξία, η σεξουαλική κακοποίηση κι η “διαστροφή” .

Ο τραγουδιστής της Ιρλανδίας O’Shaughnessy δήλωσε στο BBC: “Από την αρχή είχαμε πει ότι η αγάπη είναι αγάπη και δεν έχει σημασία αν είναι μεταξύ δύο ανδρών ή δύο γυναικών, ή ενός άνδρα και μίας γυναίκας.” .




Δες και αυτό!