Τώρα ο Κώστας Κατσίκης προσπαθεί να μαζέψει … τα ασυμμάζευτα

09/05/2018

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η χθεσινή ομιλία του Κώστα Κατσίκη στη Βουλή με αφορμή τη συζήτηση για το νομοσχέδιο, που προβλέπει – μεταξύ άλλων- την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια.

Στην τοποθέτησή του ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ανέφερε: «Η επιχειρηματολογία των θιασωτών της ομοφυλοφιλίας, πως η αγάπη δεν είναι αμαρτία, έχει απάντηση. Φυσικά και δεν είναι αμαρτία. Εξαρτάται, όμως, και το που κατευθύνεται. Η αγάπη ενός πατέρα προς την κόρη του που είναι διαφορετική της πατρικής, είναι ή όχι αμαρτία; Την ίδια αγάπη θα μπορούσαν να ισχυριστούν πως έχουν και οι παιδόφιλοι. Γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις η αγάπη είναι αμαρτία και μάλιστα τερατώδης, ενώ στις ομοφυλοφιλικές σχέσεις, θεωρείται αθώα αυτή η αγάπη;”

Ο ίδιος πάντως προσπάθησε να μαζέψει την ομοφοβία του, αφού εμφανιζόμενος σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι δεν έκανε «καμία ταύτιση της ομοφυλοφιλίας με την παιδοφιλία», ότι “σέβεται την επιλογή κάθε ανθρώπου στο πεδίο του σεξουαλικού προσδιορισμού”. Ωστόσο, επισήμανε ότι “δεν μπορεί να δεχθεί την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια, συμπληρώνοντας πως ανοίγει ο δρόμος για τον γάμο και την υιοθεσία”.

«Μου έχουν αποδώσει τον χαρακτηρισμό του ρατσιστή και του ομοφοβικού», ανέφερε ο κ. Κατσίκης και σημείωσε ότι ο ίδιος έχει φίλους ομοφυλόφιλους. Συνεχίζοντας την ευθεία αμφισβήτηση του δικαιώματος των ομόφυλων ζευγαριών να γίνουν ανάδοχοι γονείς, τόνισε ότι είναι προτιμότερο να γίνουν ανάδοχοι γονείς ετερόφυλα ζευγάρια, που δεν έχουν αποκτήσει παιδιά.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!