Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή η αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

09/05/2018
από

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το ν/σ «Μέτρα για την Προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας», το οποίο – μεταξύ άλλων – προβλέπει την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια.

Η ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 8 κατέληξε με 161 βουλευτές να τάσσονται υπέρ, 103 κατά (σύνολο 264).

Η συζήτηση του νομοσχεδίου στην ολομέλεια, που ξεκίνησε εχθές, επικεντρώθηκε κυρίως στο άρθρο 8 και στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια. Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, η βουλή έγινε χώρος αναπαραγωγής ακραίων ομοφοβικών τοποθετήσεων.

Μόνο 4 γυναίκες από τη ΝΔ υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για την αναδοχή και από ομόφυλα ζευγάρια.

Τα “ναι”, τα “όχι” και οι απουσίες από τη χθεσινή ψηφοφορία

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μιχελογιαννάκης και Παραστατίδης καταψήφισαν, ενώ μεταξύ άλλων οι Καραγιάννης, Μπόλαρης και Γεννιά έλλειπαν. Από τους ΑΝΕΛ μόνο οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Κώστας Ζουράρις υπερψήφισαν το άρθρο. Η αξιωματική αντιπολίτευση -η τελική στάση της οποίας αποτέλεσε μυστήριο ως και την τελευταία στιγμή λόγω επαναλαμβανόμενων παλινωδιών- τάχθηκε κατά του άρθρου, δίνοντας όμως το δικαίωμα στους βουλευτές να πράξουν κατά συνείδηση. Ως εκ τούτου, το άρθρο υπερψήφισαν μόνο οι Όλγα Κεφαλογιάννη, Κατερίνα Μάρκου, Νίκη Κεραμέως και Ντόρα Μπακογιάννη. Το Ποτάμι υπερψήφισε το άρθρο, ενώ η γραμμή της ΔΗΣΥ δεν ήταν συντεταγμένη. Από την Κ.Ο. του κόμματος της Φώφης Γεννηματά υπερψήφισαν 13 βουλευτές, ενώ οι υπόλοιποι απείχαν.

https://avmag.gr/88747/oi-kalyteres-kai-oi-cheiroteres-diloseis-ton-voyleyton-me-aformi-to-n-s-gia-tin-anadochi/




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!