Βαριέσαι και το ξέρουμε. Η συχνή άσκηση, όμως, κάνει καλό στην υγεία σου και γι΄αυτό εμείς θα σου προτείνουμε 3 τρόπους για να την κάνεις πιο διασκεδαστική.

Γυμνάσου με την παρέα σου
Αν και αρκετός κόσμος προτιμά να γυμνάζεται μόνος, μια πρόσφατη έρευνα από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όταν γυμναζόμαστε με άτομα του φιλικού μας περιβάλλοντος έχουμε περισσότερες πιθανότητες να συνεχίσουμε την άσκηση που έχουμε επιλέξει. Συγκεκριμένα τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα, έδειξαν να παράγουν περισσότερες ενδορφίνες της χαράς, όταν γυμνάζονταν με κάποιο φιλικό τους πρόσωπο. Οι ενδορφίνες αυτές είναι που δημιουργούν την αίσθηση της ικανοποίησης μετά από κάθε άσκηση και αποτελούν το πιο σημαντικό κίνητρο για τα άτομα που ασκούνται. Προσοχή, όμως, καλό είναι να επιλέξετε φίλους που θέλουν να γυμναστούν και όχι … να το κ@λ@βαρέσουν.

Δες τη γυμναστική ως επιβράβευση
Την επόμενη φορά που θα καταφέρεις κάτι και νιώσεις περηφάνια γι΄αυτό, μην επιβραβεύσεις τον εαυτό σου αγοράζοντας κάποιο ρούχο ή τρώγοντας ένα προφιτερόλ. Αντιθέτως πήγαινε για τρέξιμο, μια βόλτα στο γυμναστήριο ή κάνε τελοσπάντων ό,τι κάνεις, όταν θες να ασκηθείς. Εντάξει ακούγεται κάπως, αλλά οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η άσκηση είναι καθαρά θέμα προσωπικής οπτικής. Όταν την αντιλαμβανόμαστε ως τιμωρία, επειδή την προηγούμενη μέρα φάγαμε πολύ ή επειδή κάποιος ή κάτι μας είπε κάτι κακό για το σώμα μας, το ηθικό και το κίνητρό μας είναι χαμηλό. Αν καταφέρουμε όμως να αντιληφθούμε την άσκηση ως ένα δώρο στον εαυτό μας, κάθε φορά που πετυχαίνουμε κάτι μικρό, τότε το κίνητρό μας ισχυροποιείται και το ηθικό μας ανεβαίνει.

Δυνάμωσε τη μουσική και ξέχνα το αποτέλεσμα
Ασχολήσου περισσότερο με τη μουσική που θα ακούσεις, κατά τη διάρκεια της άσκησης σου και λιγότερο με το ποια είναι τα αποτελέσματα που αυτή θα έχει. Ασκούμαστε για να είμαστε και να νιώθουμε καλύτερα και όχι απλά για να δείχνουμε “καλύτερα”. Μόνο αν το καταλάβουμε αυτό, θα νιώσουμε απελευθερωμένοι και χαρούμενοι για τον χρόνο που σπαταλάμε για να ασκήσουμε το – όπως και να έχει – υπέροχο σώμα μας.