Τέσσερα τρανς άτομα μηνύουν τις επίσημες αρχές του Οχάιο για την απαγόρευση της διόρθωσης του φύλου τους στα πιστοποιητικά γέννησης, καθώς αποτελεί παράβαση των συνταγματικών τους δικαιωμάτων.

Οι επίσημες αρχές τουτου Οχάιο αρνούνται να επιτρέψουν τη διόρθωση στα πιστοποιητικά γέννησης των τρανς ατόμων για να ταιριάζουν με την ταυτότητα φύλου τους.

Η αγωγή που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Lambda Legal Defense and Education Fund και την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών στο Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ υποστηρίζει τη θέση, ότι η άρνηση του κράτους αποτελεί παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων των τρανς ατόμων.

Σύμφωνα με την NBC News, στην αγωγή αναφέρονται τα εξής:

«Η πρακτική του Οχάιο παραβιάζει τις ομοσπονδιακές συνταγματικές εγγυήσεις, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων για ίση προστασία και δίκαιη διαδικασία. Δεν υπάρχει καμία κυβερνητική δικαιολογία για να υποστηριχθεί η άρνηση του Οχάιο να παράσχει στα τρανς άτομα ακριβή πιστοποιητικά γέννησης που να ταιριάζουν με την ταυτότητα των φύλων τους» .

Μία τρανς γυναίκα από το Οχάιο, η Stacy Ray, απορρίφθηκε από εταιρία ως υποψήφια εργαζόμενη, επειδή η άδεια οδήγησης και το πιστοποιητικό γέννησής της δεν συμπίπτουν:

«Υπάρχουν άτομα που δε θέλουν να προχωρήσουν σε επέμβαση, δε μπορούν να την αντέξουν οικονομικά, έτσι η απαίτηση αυτή θέτει ένα παράλογο κριτήριο» .