Άλλον Αρχιεπίσκοπο θέλει η πλειοψηφία των Κυπρίων

05/04/2018
από

Τη διαφωνία τους για τον τρόπο με τον οποίο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ασκεί τα καθήκοντά του, εκφράζουν οι πολίτες, ενώ 6 στους 10 επιθυμούν αλλαγή στην ηγεσία της Εκκλησίας.

Σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε ο Reporter φαίνεται ξεκάθαρα ότι πλέον οι Κύπριοι, αν και δηλώνουν θρήσκοι, διαφωνούν με τις πρακτικές του Αρχιεπισκόπου σε θέματα όπως το Κυπριακό, η Οικονομία, η Πολιτική, αλλά και τη στάση του όσον αφορά τους ομοφυλόφιλους.

https://avmag.gr/69689/scholia-gia-na-katapolemisi-tin-omofilofilia-dilose-oti-tha-dimiourgisi-o-archiepiskopos-kiprou/

Συγκεκριμένα, το 35% των ερωτηθέντων χαρακτήρισε «Σίγουρα Λανθασμένη» τη γενική στάση του Μακαριότατου, ενώ το 23% «Μάλλον Λανθασμένη». Αντίθετα, το 23% την χαρακτήρισε «Μάλλον σωστή» και το 14% «Σωστή».

Αναφορικά με την εμπλοκή του Αρχιεπισκόπου στο Κυπριακό, διαφώνησε το 55%, το 39% την υποστήριξε, ενώ ένα 7% δεν εξέφρασε άποψη. Όσον αφορά τα επιχειρηματικά το 63% διαφώνησε με την εμπλοκή του Αρχιεπισκόπου, ενώ το 27% συμφώνησε.

Ακόμη, σχετικά με την πολιτική, το 69% διαφωνεί με την εμπλοκή του Μακαριότατου, με μόλις το 23% να συμφωνεί. Αντίθετο είναι το κλίμα όσον αφορά την Παιδεία, καθώς το 55% βλέπει θετικά την εμπλοκή του, σε αντίθεση με το 39% που την βλέπει αρνητικά.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι 59% των Κυπρίων, θεωρεί λίγο εώς πολύ, λανθασμένη τη στάση του Αρχιεπισκόπου έναντι των ομοφυλοφίλων, αντίθετα με το 28% που την επικροτεί. Ένα ποσοστό της τάξης του 13% δεν εξέφρασε άποψη.

Οι πολίτες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, διαφωνούν και με τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται δημόσια ο Μακαριότατος, καθώς το 69% δεν συμφωνεί με τον τρόπο του, ενώ συμφωνεί μόνο το 23%.

Τέλος, ίσως και το πιο σημαντικό στοιχείο, είναι ότι το γεγονός πως το 61% των ερωτηθέντων επιθυμεί αλλαγή στην ηγεσία της Εκκλησίας, ενώ μόλις το 25% θέλει τον Μακαριότατο να παραμείνει στη θέση του.

Πηγή: politis.com.cy




Δες και αυτό!