Ο HIV στο επίκεντρο της δημόσιας προσοχής και συζήτησης. Όλα όσα έγιναν στα εγκαίνια της εικαστικής εγκατάστασης To Whom It May Concern.

Με μεγάλη χαρά, αλλά και συγκίνηση, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εικαστικής εγκατάστασης To Whom It May Concern | Αποκαλύπτοντας γνώριμες πτυχές του αγνώστου, το Σάββατο 31 Μαρτίου στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, φέρνοντας τον HIV στο επίκεντρο της δημόσιας προσοχής και συζήτησης.

Εκτός από τον επιμελητή της έκθεσης, κ. Αλέξανδρο Μιχαήλ, και τους συντελεστές της, στα εγκαίνια παρευρέθηκαν η Project Manager του προγράμματος START – Create Cultural Change στην Ελλάδα, κ. Μαρία-Λουΐζα Λαοπόδη, εκπρόσωποι του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», του Κέντρου Πρόληψης και Εξέτασης “Checkpoint” και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κέντρο Ζωής» για την υποστήριξη των ανθρώπων που ζουν με τον HIV, καθώς και πλήθος δημοσιογράφων, καλλιτεχνών και πολιτών που ανταποκρίθηκαν στην ανοιχτή πρόσκληση για τα εγκαίνια.

Η κ. Κατερίνα Παρασκευά, μουσειοπαιδαγωγός και συνυπεύθυνη συντονισμού εκ μέρους του ΚΜΣΤ, καλωσόρισε το κοινό μιλώντας για τη σπουδαιότητα αυτής της συνεργασίας και απευθύνοντας το ελπιδοφόρο μήνυμα, η εικαστική εγκατάσταση να συμβάλει, ώστε «οι σκοταδιστικές αντιλήψεις γύρω από τον HIV να γίνουν ένα πολύ μακρινό παρελθόν» . Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο επιμελητής της έκθεσης, κ. Αλέξανδρος Μιχαήλ, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τους συνεργαζόμενους φορείς, τους συντελεστές και τους ανθρώπους που εργάστηκαν για την υλοποίηση του project και, κυρίως, τους δημιουργούς των έργων της εγκατάστασης που «προσφέρουν σε όλους μας ένα άλλο βλέμμα για τη ζωή» .

Ο κ. Μιχαήλ αναφέρθηκε στη δημιουργική διαδικασία, μέσα από την οποία προέκυψαν τα έργα της εγκατάστασης, τονίζοντας ότι το To Whom It May Concern «αποπειράται να δώσει ένα αποτύπωμα της οροθετικότητας ως ανθρώπινης εμπειρίας και να προβληματίσει για την κοινωνική προκατάληψη που δε συμβαδίζει με τη σημερινή πραγματικότητα γύρω από τον HIV» . Η κ. Ελισάβετ Αντωνιάδου και η κ. Αμαλία Μανωλοπούλου, εκπρόσωποι του «Κέντρου Ζωής» και της «Θετικής Φωνής» αντίστοιχα, μίλησαν για τη θαυμάσια ευκαιρία που μας δίνεται μέσα από το project να συνδεθούμε με το βίωμα της οροθετικότητας που μας αφορά όλους και κάλεσαν τον κόσμο να το εμπιστευτεί και να το αγκαλιάσει.

Η εικαστική εγκατάσταση To Whom It May Concern | Αποκαλύπτοντας γνώριμες πτυχές του αγνώστου, που προσέλκυσε σχεδόν 200 επισκέπτες το πρώτο διήμερο λειτουργίας της, συνεχίζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης μέχρι τις 15 Απριλίου.

Παρακάτω, το αναλυτικό ωράριο λειτουργίας:

Μεγάλη Τρίτη 3/4: 10:00 – 18:00
Μεγάλη Τετάρτη 4/4: 10:00 – 18:00
Μεγάλη Πέμπτη 5/4: 10:00 – 22:00
Μεγάλη Παρασκευή 6/4: 10:00 – 14:00
Μεγάλο Σάββατο 7/4: κλειστά
Κυριακή του Πάσχα 8/4: κλειστά
Δευτέρα 9/4: κλειστά

Τρίτη 10/4: 10:00 – 18:00
Τετάρτη 11/4: 10:00 – 18:00
Πέμπτη 12/4: 10:00 – 22:00
Παρασκευή 13/4: 10:00 – 18:00
Σάββατο 14/4: 10:00 – 18:00
Κυριακή 15/4: 10:00 – 18:00

Να κοιτάξουμε τον HIV όπως πραγματικά είναι: Κάτι που μας αφορά