Τέλος στη χρήση της λέξης «αντιγήρανση» από το περιοδικό Allure

28/03/2018
από

Το περιοδικό Allure στο πρόσφατο τεύχος του δήλωσε ότι δε θα ξαναχρησιμοποιηθεί ο όρος «αντιγήρανση» από το περιοδικό και θέτει ως κεντρικό πρόσωπο την Helen Mirren, με σκοπό την αναγνώριση και τη συμφιλίωση με το γήρας, ως μία διαδικασία που αποτελεί μέρος της ζωής μας.

Η αρχισυντάκτρια του περιοδικού Michelle Lee γράφει: «Η γήρανση είναι μια κατάσταση που πρέπει να καταπολεμήσουμε -σκεφτείτε τα φάρμακα κατά του άγχους, το λογισμικό προστασίας από τους ιούς στον υπολογιστή ή το σπρέι κατά της μυκητίασης. Επαναλάβετε μετά από εμένα: Το να μεγαλώνουμε είναι ένα θαυμάσιο πράγμα, επειδή σημαίνει πως έχουμε την ευκαιρία, κάθε μέρα, να ζήσουμε μια γεμάτη, ευτυχισμένη ζωή.»

Στη συνέχεια προσθέτει:

«Όταν μιλάμε για μια γυναίκα, άνω των 40 χρονών, ο κόσμος συνηθίζει να λέει πράγματα όπως: “Δείχνει υπέροχη… για την ηλικία της” ή “Είναι όμορφη… για ηλικιωμένη γυναίκα” . Πιάστε τον εαυτό σας την επόμενη φορά που θα πείτε κάτι τέτοιο και αναλογιστείτε τι θα συνέβαινε αν απλά λέγατε “Δείχνει υπέροχη” . 

Η 72χρονη Mirren εξηγεί στη Lee πως οι γυναίκες «γνωρίζουμε ότι μεγαλώνουμε. Το μόνο που θέλεις είναι να δείχνεις και να αισθάνεσαι όσο πιο υπέροχη μπορείς, σε καθημερινή βάση. Αν ο κόσμος με αντιμετωπίζει ως άτομο της ηλικίας μου, προσβάλλομαι. Το μισώ όταν άνθρωποι μου προσφέρουν τη θέση τους για να κάτσω. Όχι, όχι, όχι, δε θέλω τη θέση σου» .

«Ο καθένας πρέπει να μπορεί να κάνει ό,τι θέλει» , σχολιάζει η Mirren, η οποία μιλά επίσης στη συνέντευξή της για τις πλαστικές επεμβάσεις, την οικογένεια Trump αλλά και το ότι, κοιτώντας πίσω, εύχεται να ήταν λιγότερο ευγενική και να έλεγε περισσότερα «F*uck off» σε κάποιους ανθρώπους.

 




Δες και αυτό!