Νομιμοποιήθηκε η τεκνοθεσία για όλα τα ζευγάρια στην Αυστραλία

15/03/2018
από

Το βόρειο τμήμα της Αυστραλίας ήταν η τελευταία περιοχή της χώρας, που αντιστεκόταν στην πρόοδο – μέχρι αυτήν την εβδομάδα, όπου νομιμοποιήθηκε η τεκνοθεσία για όλα τα ζευγάρια.

Σε μια ιστορική κίνηση, οι νομοθέτες πρόσθεσαν τροποποιήσεις στο νόμο περί τεκνοθεσίας, που σημαίνει ότι τα ομόφυλα, αλλά και τα άγαμα ζευγάρια θα μπορούν από σήμερα να τεκνοθετήσουν νόμιμα. Μέχρι τώρα, μόνο τα straight παντρεμένα ζευγάρια είχαν αυτό το δικαίωμα.

Ο Υπουργός Οικογενειών της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας, Dale Wakefield, δήλωσε για την αλλαγή της νομοθεσίας:

Τα παιδιά κι οι οικογένειες βρίσκονται στο επίκεντρο της λήψης αποφάσεων της κυβέρνησης και γι’ αυτό εισάγαμε αυτήν την αλλαγή της νομοθεσίας στο Κοινοβούλιο πέρυσι” , ανέφερε στην The Armidale Express, προσθέτοντας ότι:

Όλα τα ζευγάρια, ανεξάρτητα από την οικογενειακή τους κατάσταση ή το φύλο τους, που πραγματικά θέλουν να προσφέρουν στα παιδιά ένα αγαπημένο, οικείο κι ασφαλές περιβάλλον στο σπιτικό τους, θα πρέπει να έχουν το νόμιμο δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση. Ο εκσυγχρονισμός των νόμων περί τεκνοθεσίας αντικατοπτρίζει την ποικιλομορφία των οικογενειών που ζουν σήμερα στην επικράτειά μας” .

Η Sally Cotton, μέλος του ομίλου LGBT Rainbow Territory, χαιρέτισε τις πρωτοποριακές τροπολογίες:

Το Rainbow Territory υποστηρίζει σθεναρά τις σημερινές τροποποιήσεις του νόμου περί τεκνοθεσίας. Αυτή είναι μια σημαντική μεταρρύθμιση του νόμου. Η πρόσβαση στην τεκνοθεσία περιοριζόταν περισσότερο στα παντρεμένα ζευγάρια. Αυτό δεν αντικατόπτριζε τους ανθρώπους και τις οικογένειες, που διαμένουν στην περιοχή κι είναι ομόφυλα ή άγαμα ζευγάρια” .




Δες και αυτό!