Σοκ στον Καναδά από τη δράση του κατά συρροή δολοφόνου στο Τορόντο

07/03/2018
από

Σοκ προκαλούν στον Καναδά οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για τη δράση του φερόμενου ως κατά συρροή δολοφόνου Μπρους Μακάρθουρ, τον οποίο η Αστυνομία συνδέει πλέον με τουλάχιστον επτά θανάτους.

Όλα τα θύματα πιστεύεται πως ήταν gay άνδρες. Τα αποσυντιθέμενα λείψανά τους εντοπίστηκαν μέσα σε γλάστρες που ο Μακάρθουρ, κηπουρός στο επάγγελμα, είχε τοποθετήσει στην αυλή ενός πελάτη του στο Τορόντο.

Όλα τα πτώματα βρέθηκαν διαμελισμένα και σε προχωρημένα στάδια αποσύνθεσης, όμως τα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν κατορθώσει να ταυτοποιήσουν τρία θύματα έως τώρα, με τη χρήση γενετικού υλικού, δακτυλικών αποτυπωμάτων και αρχείων οδοντοστοιχίας. Τρία ακόμα πτώματα έχουν προκαταρκτικά συνδεθεί με ονόματα, με βάση τα αρχεία αγνοούμενων προσώπων.

Τη Δευτέρα η Αστυνομία του Τορόντο έκανε γνωστό ότι εντόπισε τα λείψανα και έβδομου θύματος, ενώ παράλληλα έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία ενός άνδρα που μοιάζει να είναι νεκρός, ζητώντας από τους πολίτες να βοηθήσουν στην αναγνώρισή του.

Δεν διευκρινίστηκε εάν η φωτογραφία εικονίζει το έβδομο θύμα ή εάν πρόκειται για άλλο άτομο που εικάζεται ότι δέχτηκε επίθεση από τον Μακάρθουρ. Η φωτογραφία εικονίζει έναν γενειοφόρο μεσήλικα με μαύρου χρώματος μαλλιά και γένια.

Ο Μακάρθουρ συνελήφθη στις 18 Ιανουαρίου και στο κρεβάτι του βρέθηκε δεμένος αλλά ζωντανός ένας άνδρας. Έως τώρα αντιμετωπίζει κατηγορίες για έξι ανθρωποκτονίες πρώτου βαθμού.

Ένας από τους δολοφονηθέντες είχε εξαφανιστεί το 2010, ένα άλλο θύμα δηλώθηκε ως αγνοούμενο το 2012 κι ένα άλλο το 2015, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο κατά συρροή δολοφόνος δρα επί πολλά χρόνια.

Η Αστυνομία πιστεύει πως Μακάρθουρ είχε γνωρίσει τα θύματά του στην γκέι περιοχή του Τορόντο, το Γκέι Βίλατζ, ή μέσω εφαρμογών για γνωριμίες. Με την πάροδο του χρόνου η κοινότητα ομοφυλοφίλων του Τορόντο άρχισε να εκφράζει ανησυχίες ότι βρίσκεται στο στόχαστρο ενός δολοφόνου.

Οι έρευνες συνεχίζονται και η Αστυνομία εξετάζει σειρά σπιτιών όπου είχε εργαστεί ως κηπουρός ο 66χρονος συλληφθείς.

πηγή: Αθήνα 9,84




Δες και αυτό!