MOb Trio: Πειραματική, αυτοσχεδιαστική τζαζ μουσική στο Μέγαρο

21/02/2018
από

Στον καινούργιο χώρο δημιουργίας και έκφρασης του ΜΜΑ, στο Υποσκήνιο Β΄ της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη, που φιλοξενεί τον νέο –και ήδη ιδιαίτερα δημοφιλή– κύκλο εκδηλώσεων Μegaron Underground, εμφανίζεται το MOb Trio το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ.

Πειραματική, αυτοσχεδιαστική τζαζ, βασισμένη σε πρωτότυπες συνθέσεις, από ένα μουσικό σχήμα, που αναδείχθηκε μέσα από τις περσινές Ανοιχτές Πλατφόρμες, στο πλαίσιο της Σειράς Γέφυρες (καλλιτεχνική επιμέλεια, προγραμματισμός: Δημήτρης Μαραγκόπουλος).

Μέλη του, ο Μάριος Βαληνάκης (σαξόφωνο, effects), ο Αλέξανδρος Δελής (ακουστικό & ηλεκτρικό μπάσο) και ο Γιάννης Νοταράς (τύμπανα).

Το MOb Trio ενσωματώνει ηλεκτρονικά στοιχεία στον ακουστικό ήχο των οργάνων και διευρύνει το μουσικό πεδίο στο οποίο κινείται, αφήνοντας να επιδράσουν στη μουσική του ποικίλα ιδιώματα, ενώ εμπνέεται από συνθέτες όπως οι Steve Coleman, John O’Gallagher, Jeff Williams, Steve Reich, Atomic, John Coltrane κ.ά.


Το MOb Trio…
… σχηματίστηκε το 2015 στην Αθήνα. Είναι ένα μουσικό σύνολο πειραματικής, αυτοσχεδιαστικής τζαζ μουσικής, βασισμένης σε πρωτότυπες συνθέσεις. Ο ήχος του χαρακτηρίζεται από τον ακουστικό ήχο των οργάνων, αφομοιώνοντας ηλεκτρονικά στοιχεία με τη χρήση synthesizers, effects, loops και drones. Οι συνθέσεις ακολουθούν τονικές αλλά και ατονικές μελωδικές γραμμές, οι οποίες δίνουν το ερέθισμα για αυτοσχεδιασμό και δημιουργική «συνομιλία» των μουσικών.

Ο τρόπος λειτουργίας του συγκεκριμένου τρίο προήλθε από την ανάγκη επικοινωνίας και συνάντησης σε έναν κοινό τόπο εφαρμογής, όπου στιλιστικές απαγορεύσεις και ορισμοί καταρρίπτονται. Αφετηρία του αυτοσχεδιασμού αποτελούν οι συνθέσεις του γκρουπ, ερμηνευμένες κάθε φορά με άξονα τη μεταξύ των μελών ανταλλαγή ιδεών –μουσικών και μη–, επηρεασμένη από την αλληλεπίδραση με το κοινό και τον χώρο.

Μάριος Βαληνάκης │σαξόφωνο, effects
Αλέξανδρος Δελής │ακουστικό & ηλεκτρικό μπάσο
Γιάννης Νοταράς │τύμπανα

INFO
MΟb Trio Live
Πειραματική,αυτοσχεδιαστική τζαζ

MEGARON UNDERGROUND

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου│21:00
Υποσκήνιο Β΄
Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη

Tιμές εισιτηρίων: 10 € (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι), 15 € (γενική είσοδος)
Eισιτήρια: 210 7282333, megaron.gr, και σε όλα τα καταστήματα Public
Πληροφορίες: 210 72.82.333

Χορηγοί επικοινωνίας:
IN2LIFE.GR ● CULTURENOW.GR ● ANTIVIRUS.GR ● DEBOP.GR ● CONI-ONAIR.GR




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!