Οι Βερμούδες έγιναν η 1η χώρα που ανατρέπει την ισότητα στον γάμο

08/02/2018
από

Ο νόμος υπογράφηκε χθες, 7 Φεβρουαρίου, οπότε οι Βερμούδες έγιναν πια η πρώτη χώρα που ανακάλεσε την ισότητα στον γάμο.

Το νομοσχέδιο αποσαφηνίζει ότι «ο γάμος είναι άκυρος εκτός αν τα συμβαλλόμενα μέρη είναι αντίστοιχα άνδρες και γυναίκες» . Ένα σύμφωνο συμβίωσης συνεχίζει να υπάρχει και αποτελεί μία σχέση, που ουσιαστικά υποδηλώνει σχέση μεταξύ ενηλίκων που μοιράζονται τη ζωή τους χωρίς γάμο.

Οι Βερμούδες είχαν νομιμοποιήσει τον ομόφυλο γάμο στις 5 Μαΐου 2017.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των Βερμούδων τότε εισάκουσε την υπόθεση του γάμου ενός gay ζευγαριού στις αρχές του 2017 κι ο επικεφαλής της δικαιοσύνης Charles-Etta Simmons εξέδωσε την απόφαση υπέρ του ζευγαριού.

Ο Simmons έκρινε ότι ο γραμματέας πρέπει να «ενεργεί σύμφωνα με το γράμμα του νόμου περί γάμου» . Τέλος, δήλωσε ότι «τα ζευγάρια του ιδίου φύλου δικαιούνται να παντρευτούν σύμφωνα με το νόμο περί γάμου» .

Ωστόσο, όταν το Προοδευτικό Εργατικό Κόμμα κέρδισε πλειοψηφία μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2017, ο βουλευτής Wayne Furbert ανακοίνωσε την πρόθεσή του να εισαγάγει νομοσχέδιο που να απαγορεύει τον ομόφυλο.

Ο Ty Cobb, διευθυντής της Παγκόσμιας Εκστρατείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, χαρακτήρισε την ενέργεια ως «αξιοθρήνητη δράση» .

«Η απόφαση αυτή αποκλείει τα ζευγάρια του ίδιου φύλου από το δικαίωμα να παντρεύονται και να θέτουν σε κίνδυνο τη διεθνή φήμη και την οικονομία της Βερμούδας» , δήλωσε.

https://avmag.gr/79382/i-vermoudes-etimazonte-na-apagorefsoun-ton-omofylo-gamo-xana/




Δες και αυτό!