7 queer σούπερ ήρωες που το σινεμά πετσόκοψε την αλήθεια τους

30/01/2018
από

Είναι αυτό που κάθε φορά που περιμένουμε μία ταινία υπερηρώων το μάρκετιγκ της εταιρίας φροντίζει να ανεβάσει το hype το κοινού και μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο πόσο συμπεριληπτική θα είναι ή πόσοι πολλοί queer χαρακτήρες συμμετέχουν… αλλά ποτέ; Ε, αυτό!

Το ζήτημα όμως είναι ότι παρόλο, που οι ταινίες αυτές είναι συνήθως μεταφορές από κόμικ, ο σεξουαλικός προσανατολισμός ή η ταυτότητα φύλου των ηρωίδων και ηρώων λογοκρίνονται πριν εμφανιστούν στη μεγάλη οθόνη. Μήπως, όταν το geek γίνεται mainstream λογοκρίνεται γενικότερα; Όπως και να’ χει, εδώ ήδη έχουμε εντοπίσει επτά σούπερ ηρωίδες και ήρωες, που το σινεμά πετσόκοψε τεχνηέντως την αλήθεια τους:

 

Valkyrie (Thor: Ragnarok)


Πολλή συζήτηση έγινε, όταν ανακοινώθηκε η παρουσία της στην ταινία κι αναμέναμε πώς και πώς μία επίμαχη σκηνή, η οποία να αναφέρεται ξεκάθαρα στην Valkyrie ως αμφί, αλλά τελικά την σκηνή αυτή δεν την είδαμε ποτέ στη μεγάλη οθόνη.

 

Stakar (Guardians of the Galaxy, Vol. 2)

Είχε γίνει μεγάλος ντόρος γύρω από την συμπεριληπτικότητα και τους queer χαρακτήρες στο Guardians of the Galaxy από την Marvel Cinematic Universe. Όταν όμως βγήκε η ταινία, οποιοδήποτε queer στοιχείο είχε υποσχεθεί η εταιρία ήταν τόσο λεπτό και διακριτικό, σχεδόν ανύπαρκτο. Για παράδειγμα ο Stakar, ο χαρακτήρας που υποδυόταν ο Sylvester Stallone, έχει ξεκάθαρα διερωτήματα σχετικά με την ταυτότητα φύλου του. Αλλά, το να χαρακτηρίζεται ως τρανς ένας χαρακτήρας αποφεύγεται, κάτι που συχνά συμβαίνει και στα κόμικ.

 

Mystique (X-Men)

Η Jennifer Lawrence υποδύεται την ισχυρή Mystique με το μπλε δέρμα της και τα κόκκινα μαλλιά της να αποτελούν την απόλυτη φαντασίωση. Βέβαια, παρόλο που προβάλεται ανοιχτά η ομορφιά της δεν γίνεται καμία αναφορά στο γεγονός ότι η ίδια είναι bi ή ότι μία από τις πιο σημαντικές σχέσεις της ζωής της είναι εκείνη μ που είχε με την Destiny.

 

Constantine

Ο John Constantine είναι από τους πιο εσωστρεφής και σκοτεινούς χαρακτήρες της DC. Ο χαρακτήρας αυτός έχει γίνει ταινία με πρωταγωνιστή τον Keanu Reeves και σειρά με πρωταγωνιστή τον Matt Ryan. Στην ταινία ποτέ δεν αναφέρθηκε το γεγονός ότι είναι bi, ενώ στη σειρά, παρόλο που υπήρχε η υπόσχεση για σχετική αναφορά, δεν έγινε ποτέ. Ωστόσο, αναμένεται να υπάρχει ένα ειδύλλιο στην ταινία “Legends Of Tomorrow” της DC μεταξύ του Citizen Cold και του John Constantine. Για να δούμε…

 

Harley Quinn (Suicide Squad)

Η Harley Quinn ήθελε την Poison Ivy και o bi σεξουαλικός της προσανατολισμός είναι ήδη γνωστός από το 2005. Γεγονός που κάνει ακόμη πιο απογοητευτικό το γεγονός ότι η DC προέβαλε τη σχέση της με τον Joker στο Suicide Squad του 2016.

 

Deadpool

Ο Deadpool για ήταν ο 1ος queer σούπερ ήρωας στη μεγάλη οθόνη (πάμε πάλι!). Ο ανοιχτά queer χαρακτήρας που περιμέναμε να είναι και σούπερ πανσέξουαλ στην ταινία! Ποτέ… Αν και είχε αρκετά σεξουαλικά στοιχεία η ταινία ο σεξουαλικός προσανατολισμός του ήρωα δεν αποτυπώνεται. Ελπίζουμε ότι το θέλω για την επόμενη ταινία, του ηθοποιού Ryan Reynolds που τον υποδύεταινα έχει σχέση με έναν άνδρα και να γίνει πραγματικότητα.

 

Ayo (Black Panther)

Η Ayo είναι ανοιχτά και περήφανα λεσβία στο κόμικ, αλλά όταν οι φήμες μιλούσαν για μία λεσβιακή σκηνή στην ταινία Black Panther η Marvel δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει και “ηρέμησε” ο κόσμος… Έλεος δηλαδή!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!