Το “πιο σημαντικό” γεγονός της Αυστραλίας η ισότητα στον γάμο

24/01/2018
από

Η επίθεση της 11/09 έρχεται στην 2η θέση ως σημαντικό ιστορικό γεγονός που είχε τον μεγάλο αντίκτυπο στην Αυστραλία.

Η πρόσφατη έρευνα ‘Life in Australia Historic Events Survey’ ανέδειξε την ψήφιση του νόμου για την ισότητα στον γάμο στην Αυστραλία, ως το πιο σημαντικό γεγονός στην ιστορία της χώρας.

Το κοινοβούλιο της Αυστραλίας ψήφισε υπέρ της ισότητας στον γάμο τον περασμένο Δεκέμβριο, αφού υπερψηφίστηκε και από την γερουσία, μετά από 13 ολόκληρα χρόνια αγώνα για ισότητα με καμπάνιες και δράσεις.

Η έρευνα ρώτησε πολίτες της Αυστραλίας από 18 έως 93 ετών να ονομάσουν τα γεγονότα, που συνέβησαν στη ζωή τους και θεωρούν ότι είχαν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην κοινωνία.

Η ισότητα στον γάμο ήρθε στην κορυφή της λίστας με ποσοστό 30% ως η μεγαλύτερη στιγμή της πρόσφατης ιστορίας της Αυστραλίας. Η επίθεση της 11/09 στις ΗΠΑ έρχεται στην 2η θέση με ποσοστό 27%.

Αν εξετάσουμε τις απαντήσεις που δόθηκαν ως προς το φύλο φαίνεται ότι οι άνδρες περισσότερο επέλεξαν την 11/9 κι οι γυναίκες περισσότερο τον ομόφυλο γάμο.

Άλλες ιστορικές στιγμές που αναφέρθηκαν ήταν οι ολυμπιακοί αγώνες του Σίδνεϋ το 2000, η εκλογή της 1ης γυναίκας στο πρωθυπουργικό αξίωμα, κα.

Εικόνες από τους πρώτους gay γάμους στην Αυστραλία




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!