Η παράσταση “Φυλακισμένες” των Moral & Fernández στο θέατρο Vault

15/01/2018
από

 O Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει τις “Φυλακισμένες” των Ignacio del Moral & Verónica Fernández σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά. Από την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 έως την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15.

Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει τις “Φυλακισμένες”, των Ignacio del Moral & Verónica Fernández, σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, με έναν 16μελή θίασο, από την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 έως την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15.

Το έργο γράφτηκε αρχικά κατ’ ανάθεση για να παρουσιαστεί από τους τελειόφοιτους της Βασιλικής Ακαδημίας τής Μαδρίτης το 2007, λόγω της μεγάλης επιτυχίας του όμως παίχτηκε στην κεντρική σκηνή του Εθνικού θεάτρου της Μαδρίτης το 2008 σε σκηνοθεσία Ερνέστο Καμπαγέρο.

Ο πρώτος που ανέβασε έργο του Ignacio del Moral σε Ελληνική σκηνή ήταν ο Στάθης Λιβαθινός στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου (2006), Το βλέμμα του Μελαμψού Άνδρα.


ΥΠΟΘΕΣΗ

Ισπανία, χειμώνας του 1950, μετά τον εμφύλιο πόλεμο. Συνεργασία Εκκλησίας και Φασιστών. Η Δικτατορία του Φράνκο στην εξουσία. Καθολικισμός. Γυναικείες Φυλακές μέσα σε ένα Μοναστήρι έξω από μία επαρχιακή πόλη της Ισπανικής ενδοχώρας. Κρύο, πείνα, αρρώστιες, απομόνωση, βία, κακοποίηση, θάνατος.

Γυναίκες φυλακισμένες. Κάποιες για πολιτικούς λόγους, όπως η κουμουνίστρια και η αναρχική, κι άλλες για κλεψιές, πορνεία, μοιχεία, παράνομες εκτρώσεις, φόνους, κάποια που σκότωσε τον άντρα της και άλλη που έπνιξε το μωρό της. Χαίρονται, γελάνε, ερωτεύονται, ονειρεύονται, ελπίζουν, προσεύχονται, ραδιουργούνε, θυμώνουν, γκρινιάζουν, τσακώνονται, απελπίζονται, κλαίνε, πονάνε, αλλά πάντα συμπαραστέκονται η μία στην άλλη. Επιθυμούν το πολυτιμότερο αγαθό, την ελευθερία τους, ένα καινούργιο ξεκινημα, μια νέα αρχή.

Σαν χορός αρχαίας τραγωδίας περιμένουν έναν Από Μηχανής Θεό, τον επίσκοπο, τη χάρη που δίνει κάθε δέκα χρόνια σε μία από αυτές. Τη χάρη που θα δοθεί σε δύο βδομάδες. Μόνο που αυτή την χάρη την θέλουν όλες. Και την διεκδικούν όλες. Κάποιες όμως είναι αποφασισμένες να την πάρουν.

Όσο οι μέρες περνάνε τόσο κορυφώνεται η ένταση. Όσο η ελπίδα τους για τη χάρη μεγαλώνει, τόσο γιγαντώνονται ο πόνος και η απελπισία τους. Οι ακραίες συνθήκες και τα ακραία πάθη, οδηγούν σε ακραίες συμπεριφορές. Ένα καταστροφικό επισκεπτήριο. Ένοχα μυστικά βγαίνουν στο φως. Οι ισορροπίες χάνονται. Και μετά μια σειρά από αποκαλύψεις και ανατροπές οδηγούν στο τραγικό τέλος.


Συντελεστές
Συγγραφείς: Ignacio del Moral & Verónica Fernández
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καρατζιάς
Πρωτότυπη μουσική: Μάνος Αντωνιάδης
Σκηνικά /Κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης
Κατασκευαστής σκηνικών: Κώστας Μπακάλης
Κατασκευή Κουστουμιών: Μάρθα Χριστοφορίδου
Σχεδιασμοί Φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας
Βοηθός Φωτιστή: Άκης Σαμόλης
Φωτογραφίες παράστασης: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Αφίσα παράστασης: Σίμος Παπαναστασόπουλος
Α’ βοηθοί Σκηνοθέτη: Γιέλενα Γκάγκιτς, Δανάη Μπαρούχου
Β’ βοηθός Σκηνοθέτη: Daniela Strati
Παραγωγή: Vault

FB page

Παίζουν:Ελένη Αλεξανδροπούλου, Μάνος Αντωνιάδης, Ντέμη Αντωνοπούλου, Δέσποινα Αποστολίδου, Δώρα Γιαννακοπούλου, Βάσω Γρέντζελου, Χρήστος Καλμαντής, Μαρία Κατσαρού, Στέλλα Μουκαζή, Μαργαρίτα Παπαντώνη, Νίκη Πολύζου, Σοφία Ρούσου, Ευθύμης Τζώρας, Μαρία Φραγκάτου, Στίλβη Ψιλοπούλου και η κυρία Γιάννα Σταυράκη

*ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ


 

ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΕΣ

…”Ο Δημήτρης Καρατζιάς προσφέρει στο κοινό μία ακόμη παράσταση αξιώσεων, που συγκλονίζει και συγκινεί. Τα πολύ ωραία – θλιμμένα τραγούδια, που έγραψε ο Μάνος Αντωνιάδης ενώνουν τις φυλασκιμένες, όταν τα αδιέξοδα τις πνίγουν. Η ατμόσφαιρα συνεχώς τεταμένη και οι δεκαέξι ερμηνευτές, με εξαιρετικές ερμηνείες, προσθέτουν στην κορύφωση του δράματος αλλά και του ωραίου σκηνικού αποτελέσματος, καθηλώνοντας τους θεατές. Γι’ αυτό και η ανταμοιβή του κοινού υπήρξε πλουσιοπάροχη, καταχειροκροτώντας κι επευφημώντας όλους τους συντελεστές, στο τέλος”… Νίκος Μπατσικανής, συγγραφέας, ποιητής, κριτικός Θεάτρου (μέλος Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών & Μουσικών Κριτικών – Βραβεία Κάρολος Κουν)

…”ο Δημήτρης Καρατζιάς με έναν τρόπο δεξιοτεχνικό κατορθώνει να συμπαρασύρει τον θεατή στις σκληρές και σκοτεινές ιστορίες των φυλακισμένων από το πρώτο δευτερόλεπτο μέχρι την τελευταία σκηνική ανάσα. Στην πιο ώριμη κατ’ εμέ σκηνοθετική στιγμή του, με έναν 16μελή θίασο που χαρακτηρίζεται από φρεσκάδα, όρεξη και ταλέντο, κουρδίζει στην εντέλεια το υλικό του, μετατρέποντας γοητευτικά τον χώρο σε κινηματογραφική οθόνη. Τέλος, μέσα από το πλήθος των μαγευτικών σκηνών, θα ‘θελα να ξεχωρίσω την αρχή. Μια στιγμή ξεχωριστή που έχει την ευφυή πινελιά του Μάνου Αντωνιάδη, ο οποίος υπογράφει την μουσική της παράστασης που προσθέτει συναισθήματα καθ’ όλη της διάρκεια της ιστορίας”… Αλέξανδρος Κούρτης (Τέχνης Σεργιάνι, thecaller.gr)

… “Οι αξιοσημείωτες ερμηνείες των ηθοποιών, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη αισθητική του σκηνοθέτη, Δημήτρη Καρατζιά και την πρωτότυπη μουσική του Μάνου Αντωνιάδη, συγκροτούν αρμονικώς το περιβάλλον, μυώντας τον θεατή σε αυτό το συναίσθημα της καταλυτικής επίδρασης των συνθηκών, στην ψυχολογία των φυλακισμένων γυναικών…. Μέσα από το σκοτεινό και λιτό σκηνικό, τις έντονες ερμηνείες και τις συναισθηματικές διακυμάνσεις, ο Δημήτρης Καρατζιάς μας προσφέρει ένα έργο ουσιώδες που βρίθει προβληματισμών σχετικά με το πεπρωμένο κι αυτό που τελικά διαδραματίζει μείζονα ρόλο στη ζωή μας… την ελευθερία”… Σοφία Ρόδου (Koita-magazine)

…“Δύο παραστάσεις διαμάντια! Χτυπάει δυναμικά και φέτος ο ακάματος και άκρως δημιουργικός Δημήτρης Καρατζιάς στο ζεστό χώρο του -πολιτιστικό πυρήνα θα τον χαρακτήριζα- το θέατρο VAULT, όπου σκίζουν τα δύο έργα που σκηνοθέτησε! Το “The Curing Room” του Ντέιβιντ Ίαν Λι συνεχίζει ακάθεκτο για δεύτερη σεζόν, ενώ η φετινή του παραγωγή οι “Φυλακισμένες” των Ιγνάθιο δελ Μοράλ-Βερόνικα Φερνάντεθ ”σπάει κόκκαλα” και συγκλονίζει τόσο με τη συνταρακτική πλοκή του και την υποκριτική δεινότητα των ηθοποιών όσο και τη σκηνοθετική του ματιά που μαγνητίζει το κοινό. Σπεύσατε ταχέως!”… Βασίλης Παπαβασιλείου (Cosmopoliti) 

…” Επίκαιρο έργο; Σίγουρα ναι. Σε έναν κόσμο του χθες που πάντα συναντιέται με το σήμερα, μια πολύμορφη πραγματικότητα, όπως διαμορφώνεται από ιστορικά γεγονότα σε όλο τον κόσμο αλλά και σε ένα πολιτικό παιχνίδι, που οδηγεί σε μια νέα περιπέτεια την «Ισπανία» του σήμερα”… Εύα Αγραφιώτη (Τρίτο Κουδούνι) 

…”Ο Δημήτρης Καρατζιάς σκηνοθέτησε αυτό το πολυπρόσωπο έργο με περισσή φροντίδα, αγάπη, μελέτη και χειρουργική (στην κυριολεξία) ακρίβεια. Με εξαιρετική μαεστρία κατόρθωσε σχεδόν το αδύνατο. Υπάρχουν στιγμές εξαιρετικής σκηνοθετικής ποίησης. Απόλυτη ακρίβεια σε όλα, ισομετρία και αρμονία, εκμεταλλευόμενος με επιδεξιότητα κάθε ίντσα της σκηνής. Μουσική υποβλητική από τον Μάνο Αντωνιάδη μιλάει απευθείας στην καρδιά του θεατή. Μια παράσταση καθ’ όλα άρτια, δουλεμένη, από το μετρ της αποτύπωσης στο σανίδι “έγκλειστων” ψυχών Δημήτρη Καρατζιά. Το αποτέλεσμα τον δικαιώνει απόλυτα”… Κώστας Ζήσης (All4Fun) 

…”Θαυμάσια, αριστοτεχνικά χτισμένη, με συγκλονιστικές ερμηνείες και με μια ανατριχιαστικά κλειστοφοβική, εσωστρεφή, σκοτεινή ατμόσφαιρα. Η μαγεία της παράστασης, με το σταυροειδές σκηνικό που μετακινείται διαρκώς από τις κρατούμενες σχηματίζοντας νέους χώρους, δεν σταματά στις ευαίσθητες, γεμάτες βάθος ερμηνείες, ούτε στην άρτια μετάφραση της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ ή την ιδανική σκηνοθεσία του εμπειρότατου Δημήτρη Καρατζιά, αλλά συνεχίζεται με τις μοναδικές μουσικές συνθέσεις του Μάνου Αντωνιάδη, τα ωραιότατα σκηνικά /κοστούμια του Γιώργου Λυντζέρη και τους καλλιτεχνικότατους φωτισμούς του Βαγγέλη Μούντριχα. Τους ηθοποιούς τους λατρέψαμε όλους, γιατί μας συγκίνησαν αφάνταστα. Δημιούργησαν με πολύ κόπο και μελέτη υπέροχους χαρακτήρες. Πιστεύω ότι οι «Φυλακισμένες» του VAULT, ως παράσταση, ως αποτέλεσμα της γενναιόδωρης προσπάθειας μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων, δικαιολογεί τον τίτλο «αληθινή τέχνη»”… Ειρήνη Αϊβαλιώτου (catisart.gr)

…”Μεγάλο κατόρθωμα για τον Δημήτρη καρατζιά να ανέβουν οι Φυλακισμένες στο Vault. Η πιο άρτια δουλειά του. Οι ηθοποιοί, απογειώνουν το κείμενο και τη σκηνοθεσία με τις ερμηνείες τους. Καταφέρνουν να δένουν αρμονικά ως ομάδα, που αυτό είναι και το ζητούμενο σε μια παρασταση συνόλου. Το ενδιαφέρον του θεατή κρατιέται αμείωτο μέχρι το τέλος. Στα συν η μουσική που έγραψε ο Μάνος Αντωνιάδης. Μια παράσταση με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε ένα χώρο που έχει βάλει τη σφραγίδα του στις θεατρικές σκηνές της πόλης”… Βασίλης Νάτσιος (Cosmopoliti)

…”Ο Δημήτρης Καρατζιάς, παρουσιάζει ένα νέο σκηνοθετικό επίτευγμα και κερδίζοντας ένα ακόμα καλλιτεχνικό στοίχημα. Οι 16 αξιόλογοι πρωταγωνιστές αυτής της παράστασης, είχαν όλοι την ευκαιρία χάρη στη μετρημένη, αριστοτεχνικά σφυρηλατημένη σκηνοθεσία να υπάρξουν επί της ουσίας πάνω στην σκηνή και να ταρακουνήσουν τη σύγχρονη αστική μας «νηφαλιότητα» μέσα από τις γεμάτες ένταση και αλήθεια, σπαρακτικές ερμηνείες τους. Μία εύστοχη και λειτουργική διανομή, αναδεικνύοντας στο έπακρο τις αδιαμφισβήτητες υποκριτικές ικανόητες όλων των ηθοποιών του, που ήρθαν να υπογραμμίσουν η πρωτότυπη μουσική και τα υπέροχα τραγούδια που υπογράφει ο ταλαντούχος Μάνος Αντωνιάδης”… Λίλα Παπαπάσχου (Θεαθήναι)

…”Ο Δημήτρης Καρατζιάς «χαλιναγωγώντας» τα σχοινιά, άρχισε να ζωγραφίζει σκηνοθετικά τεκμηριωμένα-με λεπτές αποχρώσεις των διεσταλμένων και αλλεπάλληλων συναισθημάτων-μικρά σημάδια και κινήσεις που έδιναν μια δραματουργική ποίηση στο “κάδρο” των δεκατριών γυναικών και τριών ανδρών. Με θολά, πνιγμένα στο δάκρυ μάτια, ας σηκωθούμε, ας κοιτάξουμε τον θίασο, τους ηθοποιούς ξεχωριστά στα μάτια κι ας τους αγκαλιάσουμε, διότι ο θεατρικός κύβος, μόνο για εκείνη τη βραδιά, ερρίφθη”… Άτζελα Υζεϊράι (Koita-magazine)

…”Ο Δημήτρης Καρατζιάς κατάφερε να κάνει τις ιστορίες 16 προσωπικοτήτων, να συνηπάρξουν με εξαιρετική αρμονία και ένα συνεχές εναλλασσόμενο σκηνικό που ποτέ δε κουράζει. Ένα έργο με πολλά πρόσωπα και άρτια μελετημένο μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια που καταφέρνει να σε κρατήσει ενεργό θεατή μέχρι και το τελευταίο λεπτό”… Γωγώ Τσίντζα (Beasty-press.com)

…”Το κείμενο δυνατό και ενδιαφέρον. Σκηνές αληθινές, ζωντανές, παραστατικές και εκφραστικές. Από σκηνοθετική άποψη, η παράσταση εξαιρετική. Ένα έργο με ουσία που δημιουργεί προβληματισμούς, που συγκλονίζει και συγκινεί. Μας άρεσε πάρα πολύ η μουσική επένδυση και τα θλιμμένα τραγούδια του Μάνου Αντωνιάδη. Πραγματικά, ένιωθες ότι έντυνε και υπηρετούσε το ύφος, τις εναλλαγές και τη βαρύτητα της παράστασης”… Ειρήνη Ζαβιτσάνου (Music Corner)

…”Mια παράσταση καθηλωτική, άκρως ανατρεπτική και τολμηρή για τα ελληνικά δεδομένα η οποία σίγουρα θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον και θα σας δημιουργήσει προβληματισμούς και πολλά ερωτηματικά με το ίδιο της το φινάλε. Ένα έργο που αξίζει να δεις και να το αφήσεις να σε ταξιδέψει στα πιο σκοτεινά και ιδιαίτερα μυστικά του”… Πάνος Σταματόπουλος (CheckinArt) 

…“Οι Φυλακισμένες είναι ένα από τα καλύτερα έργα που είδα φέτος! Ο Καρατζιάς με αυτή την παράσταση ξεπέρασε τον εαυτό του. Έδωσε ένα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα και εκμεταλεύτηκε την κάθε γωνιά και την κάθε σπιθαμή της σκηνής. Θα ήταν υπερβολή να πω ότι μου άρεσαν όλες και όλοι οι ηθοποιοί χωρίς να διακρίνω κάποιο ψεγάδι στις ερμηνείες τους;”… Εύη Ρούτουλα (Koukidaki)

…”Ο Καρατζιάς υφαίνει μία καλοκουρδισμένη και προσεκτικά σκηνοθετημένη παράσταση με σφιχτούς ρυθμούς, οι οποίοι κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή”… Ιφιγένεια Καφετζοπούλου (7Artpress)  

…“Ο Δημήτρης Καρατζιάς έχει αναντίρρητα διεκπεραιώσει εδώ έναν σκηνοθετικό άθλο, καθοδηγώντας ιδιοφυώς έναν χορό αρχαίας τραγωδίας, που υποστηρίζεται, από μια εξαιρετικά υποβλητική, μουσική του Μάνου Αντωνιάδη. Ο σκηνοθέτης έχει διεισδύσει πρώτα ο ίδιος στον πυρήνα του έργου και με ένα λαμπρό επιτελείο ηθοποιών, ζωντανεύουν σπαρακτικά τους χαρακτήρες, υποφέρουν και μεταφέρουν αβίαστα τους θεατές στο ζόφο και στα προσωπικά τους αδιέξοδα. Για δεύτερη συνεχή χρονιά στον Πολυχώρο Vault, ανεβαίνει μια παράσταση από εκείνες, που αποτελούν ορόσημο για την θεατρική τους περίοδο και αφήνουν έντονο στίγμα, με το θέμα και την τόλμη τους. Μετά το περσινό “The Curing Room”, που ήταν δικαίως μια από τις πολυσυζητημένες παραστάσεις, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Καρατζιάς συστήνει φέτος στο Αθηναϊκό κοινό ένα έργο ανάλογης δυναμικής και δύναμης”… Γιάννης Καρνεσιώτης (Boem Radio)  

…”Η παράσταση αυτή, αξίζει ν’ ανέβει και να ξανανέβει για δεύτερη, τρίτη, πέμπτη ή δέκατη χρονιά. ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ, μια παράσταση που θα θυμάστε για πάντα. Περιττό πιστεύω πως είναι ν’ αναφέρω, ότι θεωρώ πως είδα μια από τις 10 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ παραστάσεις στα 30 χρόνια, που ζω μόνιμα στην Αθήνα”…Γιάννης Φιλιππίδης (Άνεμος magazine)

…“Πρόκειται για την πιο άρτια, καλοκουρδισμένη, σφιχτοδεμένη, συγκλονιστική, ανατριχιαστική, ουσιαστική παράσταση που έχω δει. Είναι ένα αριστούργημα τόσο σκηνοθετικά όσο και ερμηνευτικά. Κατά τη γνώμη μου » Oι Φυλακισμένες» είναι η καλύτερη παράσταση που είδα φέτος και θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μου. Δυνατές, συγκλονιστικές, σπαρακτικές, καθηλωτικές ερμηνείες που με άγγιξαν, με συγκίνησαν και με παρέσυραν ολοκληρωτικά”… Ντίνα Καρρά (kallitexnes.gr)

…”Mια αριστοτεχνικά χτισμένη παράσταση με ρυθμό, εντάσεις, κορυφώσεις, ανατροπές, που δεν κουράζει – αντιθέτως κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον- σκιαγραφώντας ιδιαίτερους χαρακτήρες και καταστάσεις που σε παρασέρνουν με την αλήθεια τους, δημιουργώντας μια πλειάδα συναισθημάτων. Μια καλοκουρδισμένη παράσταση με ισορροπία στους ρυθμούς και τις ψυχολογικές διακυμάνσεις και με καθηλωτικές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς. Θερμά συγχαρητήρια για την επιλογή του έργου και των συνεργατών και την εκτέλεση του συγκεκριμένου εγχειρήματος”…Γιώργος Επιτροπάκης (greekaffair.gr)

… “Άρτια παράσταση. Σωστά δομημένη, με ευρηματικά σκηνικά και – θεωρώ – εξαιρετική απόδοση του κειμένου. Ο Δημήτρης Καρατζιάς είναι καταξιωμένος σκηνοθέτης και όχι άδικα. Αξίζει επίσης να απολαύσετε τις πολύ καλές ερμηνείες που ‘βγάζουν’ συναίσθημα χωρίς μελοδραματισμούς, χρησιμοποιώντας γλώσσα πολλές φορές σκληρή αλλά πάντα ρεαλιστική”… Άννα Παχή (iart.gr) 

… “Συγκλονιστικά καθηλωτική και συνάμα σκληρή με μια τόσο έξυπνη σκηνοθεσία που ενώ από μικρή σκηνή παρελαύνουν τόσοι ηθοποιοί, ο καθένας έχει το χώρο και τον αέρα του ξεδιπλώνοντας αριστουργηματικές ερμηνείες.Εξαιρετική σκηνοθεσία, εξαιρετικές ερμηνείες, μια εξαιρετική παράσταση”… Μαρία Διονυσοπούλου (Young People.gr)

 Ο Καρατζιάς δούλεψε σε βάθος και με συνέπεια τον καθένα από αυτούς τους πολυδιάστατους ρόλους, δημιούργησε μια σειρά από κινηματογραφικές σεκάνς οι οποίες ενέτειναν τους ρυθμούς και έστησε αντιστικτικές δράσεις που αλληλεπιδρούσαν μέσα από μια υπόγεια δυναμική, ενισχύοντας το συναίσθημα και τις εντάσεις. Έδωσε στην παράσταση ρυθμούς που εναλλάσσονταν και κορυφώσεις που ολοκληρώνονταν σαν κυματισμοί μέχρι την τελική έκρηξη, έκτισε επιβλητικές ατμόσφαιρες, όρισε τα μέτρα της υποκριτικής ώστε να έχει παλμό, εσωτερικότητα και δυναμισμό χωρίς να εκτρέπεται σε υπερβολές. Πολύτιμος αρωγός του η μουσική η οποία ενσωματώνεται στη σκηνοθεσία και διακινεί συναισθήματα πέρα από τα λόγια και τις δράσεις. Οι ηθοποιοί ερμήνευσαν με αυθεντική συγκίνηση, θαυμάσια αίσθηση του μέτρου και του ρυθμού και προσήλωση στην λεπτομέρεια τους δύσκολους ρόλους τους ενώ ταυτόχρονα συντονίστηκαν θαυμάσια στα χορικά τους. Μια παράσταση που σας συνιστώ ανεπιφύλακτα”…Μαρία κυριάκη (Επί Σκηνής) 

… “Την ωραία απόδοση του κειμένου ερμηνεύουν με συγκλονιστική πειστικότητα οι ηθοποιοί, καθοδηγούμενοι με ευρηματικότητα και καθηλωτικό δυναμισμό από τον Δημήτρη Καρατζιά – του οποίου η σκηνοθεσία, όπως άλλωστε και το έργο αυτό καθαυτό, δανείζεται δομικά και μορφολογικά στοιχεία από την αρχαία τραγωδία, διυλίζοντάς τα αριστοτεχνικά μέσα από την απόσταση του σύγχρονου βλέμματος, ενώ η εντελώς ρεαλιστική ωμότητα κάποιων σκηνών γίνεται, ευφυώς οξύμωρα, το «παράθυρο» που ανοίγεται στο συν(υπο)δηλωτικό υπόβαθρο της πλοκής. Η πρωτότυπη μουσική επένδυση του Μάνου Αντωνιάδη ανάγεται για μια ακόμα φορά σε αναπόσπαστο συμπλήρωμα των δρωμένων, υφαίνοντας επιδέξια τον ακουστικό «χάρτη» πάνω στον οποίο ξεδιπλώνεται η δράση. Οι εκπληκτικές, πολυτάλαντες γυναίκες της παράστασης ζωντανεύουν με έξοχη αληθοφάνεια και ζέση τις προσωπογραφίες των ρόλων τους. Τις πλαισιώνουν οι επίσης θαυμάσιοι, τρεις μόλις άντρες της διανομής. Όλα τα πρόσωπα του έργου είναι ουσιαστικά πρωταγωνιστές, των οποίων η χημεία και ο αψεγάδιαστος συντονισμός συναρμολογούν μια νευρώδη χορογραφία, που με την αμείωτη ένταση του ρυθμού της αιχμαλωτίζει και συνεπαίρνει τον θεατή”… Μάριον χωρεάνθη (Diastixo.gr)


INFO
ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΕΣ

Ημέρες Παραστάσεων: Τετάρτη και Πέμπτη : 21:15
Διάρκεια: 100′ (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές Εισιτηρίων
Γενική είσοδος: 15€
Προπώληση Viva: 13€ 
Φοιτητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων / ΑμΕΑ / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ): 10€
Ατέλειες: 5€


Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS
Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός
Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8′ περίπου με τα πόδια)

Πληροφορίες-κρατήσεις
213 0356472 / 6949534889
(για τηλεφωνικές κρατήσεις 11:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00)

 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!