Την αποποινικοποίηση του gay σεξ επανεξετάζει το Ανώτατο δικαστήριο της Ινδίας

08/01/2018
από

Το ανώτατο δικαστήριο να επανεξετάσει το νόμο, που οι ακτιβιστές αναφέρουν ότι χρησιμοποιείται για να εκβιάσει τα LBGTI άτομα στην Ινδία και για να μπλοκάρει τις πρωτοβουλίες για τον HIV και το AIDS.

Η Ινδία μάλλον βρίσκεται πολύ κοντά να επιτύχει μία μεγάλη νίκη για τα δικαιώματα των LGBT ατόμων, μιας και το ανώτατο δικαστήριο της χώρας συμφώνησε να επανεξετάσει τον νόμο που ισχύει από την αποικιοκρατική εποχή και που απαγορεύουν το σεξ μεταξύ ανδρών.

Το δικαστήριο, τη Δευτέρα, δήλωσε ότι θα παραπέμψει το ζήτημα της εγκυρότητας του άρθρου 377 του ινδικού ποινικού κώδικα για επανεξέταση πριν από τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

Το άρθρο 377, σύμφωνα με το βρετανικό νόμο του 16ου αιώνα, απαγορεύει τη «φυσική επαφή με τη φύση με κάθε άνθρωπο, γυναίκα ή ζώο» και τιμωρείται με φυλάκιση κατά τη διάρκεια της ζωής.

Η απαγόρευση του gay σεξ ανατράπηκε από το ανώτατο δικαστήριο του Δελχί το 2009, αλλά τέθηκε πάλι σε ισχύ από το ανώτατο δικαστήριο τέσσερα χρόνια αργότερα με μια απόφαση, που επέσυρε ευρεία καταδίκη, μεταξύ άλλων και από τα Ηνωμένα Έθνη.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!