Φέτος ο Μπαλτάζαρ από τους “Τρεις Μάγους” είναι Drag Queen

04/01/2018
από

Την λένε La Prohibida και φέτος θα λάβει μέρος στην παραδοσιακή παρέλαση των Θεοφανείων της Μαδρίτης, ως ένας από τους τρεις μάγους.

Είναι η πρώτη φορά που μια drag queen θα αναλάβει αυτό τον ρόλο με αρκετούς Ισπανούς -φυσικά – να αντιδρούν. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η εν λόγω παρέλαση, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 του μήνα, αποτελεί να πολύ μεγάλο γεγονός για την Ισπανία, με τους Τρεις Μάγους να πηγαίνουν στις πόλεις και τα χωριά και να μοιράζουν γλυκά στα παιδιά.

Για πολλά χρόνια τους ρόλους των «Los Reyes Magos» έπαιζαν τοπικοί άρχοντες, ένας εκ των οποίων βαφόταν μαύρος για να υποδυθεί τον Μπαλτάσαρ. Κάτι που τα τελευταία χρόνια άρχισε να αλλάζει, μιας και το συμβούλιο στο Δημαρχείο της Μαδρίτης θέλησε να γίνει πιο συμπεριληπτικό.

Πριν από δύο χρόνια, οι αρχές που ήταν υπεύθυνες για την οργάνωση του cabalgata στην επαρχία Puente de Vallecas της Μαδρίτης όχι μόνο αποφάσισαν ότι πρέπει να υποδύεται τον Μπαλτάσαρ ένας μαύρος άνδρας, αλλά αποφάσισαν να βάλουν μία βασίλισσα μεταξύ των μάγων, προς υπεράσπιση της ισότητας και των δικαιωμάτων των γυναικών.

Φέτος, όμως, οι Αρχές αποφάσισαν να το πάνε ένα βήμα παραπέρα και να επιλέξουν δύο γυναίκες και μία drag queen για να εκπροσωπήσουν τους Μελχιόρ, Κασπάρ και Μπαλτάσαρ στην παρέλαση.

Αυτοί οι “τρεις μάγοι” θα εμφανιστούν στην παρέλαση της επαρχίας Puente de Vallecas και θα περιλαμβάνουν τη ρομά χορεύτρια καμπαρέ Καλντερόν, την καλλιτέχνιδα του hip-hop Ντνοέ Λαμίς και την drag queen La Prohibida.

«Είναι ένα ακόμη παράδειγμα της πολυμορφίας της Μαδρίτης» δήλωσε η Κάρλα Αντονέλο, μέλος του περιφερειακού συμβουλίου για το Σοσιαλιστικό Κόμμα. «Συμβάλει στην ενίσχυση των τρανς και της LGBTI κοινότητας».

Δεν έλειπαν φυσικά και οι αντιδράσεις.

«Υποστηρίζουμε το Gay Pride και τους υπόλοιπους εορτασμούς, αλλά πιστεύουμε πως η Ημέρα των Βασιλέων θα πρέπει να γίνει σεβαστή ως θρησκευτική εορτή» δήλωσε ο Χοσέ Λουίς Μαρτίνεζ εκπρόσωπος Τύπου του PP για τη Μαδρίτη.

 




Δες και αυτό!