Το ποσοστό δολοφονιών LGBTI ατόμων στη Βραζιλία φτάνει σε ένα άτομο τη μέρα

29/12/2017
από

Το καμένο άψυχο σώμα ενός gay άστεγου άνδρα, βρέθηκε στο Σάο Πάολο, με το ποσοστό των δολοφονιών των LGBTI ατόμων να αυξάνεται όλο και περισσότερο στη Βραζιλία, φτάνοντας πια να ξεπερνά το ένα άτομο τη μέρα.

Ο Alexandre ήταν ένα γνωστό και φιλικό πρόσωπο στους κατοίκους του Σάο Πάολο. Έχασε τη ζωή του στον ύπνο του, σε μια εγκαταλελειμμένη δομή, που ξέσπασε πυρκαγιά. Τα καμένα οστά του βρέθηκαν από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στη γειτονιά Τζάρντιμ Μαρίνα, μία από τις πλουσιότερες του Σάο Πάολο.

Οι αστυνομικές αναφορές έκαναν λόγο για την πυρκαγιά ως αιτία του θανάτου του Alexandre, αλλά ο αστυνόμος-επιθεωρητής Ruy de Mattos δεν ήταν βέβαιος και μάλιστα δήλωσε ακόμη στην TeleSur, ότι δεν είναι σίγουρος αν η πυρκαγιά ήταν εγκληματική πράξη ή τυχαίο γεγονός, ή αν είχε σχέση με τη σεξουαλικότητα του Alexandre.

«Παίρνουμε συνεντεύξεις από μερικούς μάρτυρες και θα μπορούμε να κάνουμε δηλώσεις με μεγαλύτερη βεβαιότητα μετά την έρευνα» , δήλωσε ο Mattos.
«Χρειαζόμαστε μάρτυρες, που να μπορούν να μας πουν τι συνέβη για να επιβεβαιώσουμε τα κίνητρα» .

Οι άνθρωποι που γνώριζαν τον Alexandre δήλωσαν ότι είχε στοχοποιηθεί και στο παρελθόν. «Ήταν πολύ φιλικός και προσεκτικός» , δήλωσε ο Jorge Morais. «Δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη αυτό. Του είχαν βάλει φωτιά και πριν από περίπου δύο μήνες.

Ο Alexandre πούλησε ρούχα στο κέντρο της Βέρα Κρουζ περίπου 50 χιλιόμετρα ανατολικά της Μαρίνας Τζάρντιμ. Συνήθιζε να κοιμάται στο περίπτερο της αγοράς μέχρις ότου ο νέος ιδιοκτήτης τον έδιωξε.
Σύμφωνα με τον Morais, αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο ο Alexandre έφτασε να κοιμάται στην εγκαταλειμμένη δομή.

Ένας θάνατος την ημέρα

Ο θάνατος του Alexandre σηματοδότησε, ότι το ποσοστό των θανάτων LGBTI ατόμων στη Βραζιλία αυξήθηκε, από έναν κάθε 25 ώρες, σε έναν κάθε 24. Με άλλα λόγια, ένα LGBTI πρόσωπο δολοφονείται κάθε μέρα βάσει των στοιχείων του Gay Group of Bahia (GGB) και την ετήσια έρευνα.

Το 2016 το Group κατέγραψε 343 θανάτους, που συνδέονταν με ομοφοβική, θρησκευτική και τρανσφοβική βία, ενώ μέχρι και τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους κατέγραψε 220 αυτοκτονίες LGBTI ατόμων.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!