Ένας επίγειος παράδεισος για τα LGBT άτομα στο Χόλυγουντ

21/12/2017
από

Από το 2019 τα LGBT ηλικιωμένα άτομα κι η άστεγη νεολαία θα έχουν έναν δικό τους ασφαλή χώρο να ζήσουν στο κέντρο του Χόλυγουντ μέσα στην Πανεπιστημιούπολη.

Η κατασκευή βρίσκεται σε εξέλιξη μέσα στον χώρο της νέας Πανεπιστημιούπολης, Anita May Rosenstein, που βρίσκεται στη λεωφόρο Santa Monica στο Χόλυγουντ.

Το νέο κτίριο θα βρίσκεται στον πυρήνα της Πανεπιστημιούπολης και θα αποτελέσει ένα ασφαλές καταφύγιο για ηλικιωμένα LGBT άτομα και την άστεγη νεολαία. Έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει το 2019 κι η νέα αυτή ανέγερση αποτελεί το μεγάλο έργο πάθους του Los Angeles LGBT Center κι είναι ουσιαστικά μια επέκταση του έργου, που κάνει ήδη το Κέντρο για την LGBT κοινότητα του Los Angeles.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, η Πανεπιστημιούπολη θα προσφέρει έως και 100 μονάδες στέγασης για ηλικιωμένα LGBT άτομα και μέχρι 35 μονάδες υποστηρικτικής στέγασης για την άστεγη LGBT νεολαία, με κρεβάτια, επαγγελματική κουζίνα και χώρο αναψυχής.

Το Gay Star News μίλησε στον διευθυντή του έργου, Stephen Burn για τον νέο αυτό χώρο στην Πανεπιστημιούπολη και για το μέλλον της LGBT κοινότητας.

Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα

«Στο Κέντρο ονειρευόμαστε να το κάνουμε αυτό για περισσότερο από μια δεκαετία» , δήλωσε ο Burn.

Τον Φεβρουάριο του 2014, το Κέντρο μπόρεσε να αγοράσει το οικόπεδο, στο οποίο είναι χτισμένη η Πανεπιστημιούπολη, που προηγουμένως ανήκε στο κράτος. Το αγόρασε για 12,7 εκατομμύρια $, προκειμένου να επεκτείνει τις προσπάθειές του.

Με όλα τα δωμάτια και τα κρεβάτια, που θα προσφέρει η Πανεπιστημιούπολη, ο Burn υπολογίζει, ότι θα υπάρχουν περίπου 250, άτομα που θα ζουν στο χώρο κάθε φορά.

Επιπλέον, το Κέντρο μετακινεί την ψυχή της νεολαίας του, που βρίσκεται σήμερα σε διαφορετική τοποθεσία, μέσα στην Πανεπιστημιούπολη. Οι διοικητικές κι εκτελεστικές ομάδες θα μετακινηθούν, επίσης στην Πανεπιστημιούπολη.


Συνεργασία με την LGBT κοινότητα για τη βελτίωση της ζωής της

«Όλα όσα κάνει σήμερα το Κέντρο θα γίνονται από τον χώρο της νέας Πανεπιστημιούπολης για την κάλυψη περισσότερων ανθρώπων» , υπογραμμίζει ο Burn.

Ορισμένα από τα προγράμματα που θα προσφέρονται θα περιλαμβάνουν ομάδες υποστήριξης, εκπαιδευτική ακαδημία νεολαίας, επαγγελματική κατάρτιση, αποκατάσταση εθισμών, νομικές συμβουλές και πολλά άλλα.

Η επαγγελματική κουζίνα, την οποία το Κέντρο δεν είχε λειτουργήσει ποτέ πριν, δεν θα προσφέρει μόνο γεύματα, αλλά θα επιτρέψει στους κατοίκους να εργαστούν εκεί και να μάθουν τις βασικές δεξιότητες παρασκευής τροφίμων.

Ο Burn συνεχίζει λέγοντας σχετικά ότι: “Βάζουμε επίσης ένα χώρο λιανικής πώλησης. Θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι μια ευκαιρία απασχόλησης» .

Το Κέντρο συνεργάστηκε επίσης με την LGBT κοινότητα, τους ανθρώπους της περιοχής και τις τοπικές επιχειρήσεις για αυτό το έργο.

«Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να μην επιβάλουμε ένα μεγάλο gay πράγμα στη λεωφόρο της Σάντα Μόνικα με μια μεγάλη προστατευτική φούσκα γύρω γύρω που να λέει: «Αυτός ο χώρος είναι μόνο για εμάς» . Θέλουμε ο χώρος να είναι εύκολα προσβάσιμος, ζεστός και να καλωσορίζει όλον τον κόσμο” , επισημαίνει ο διευθυντής του έργου Burn.

Μια ιστορία επιτυχίας

Το Κέντρο είχε πετύχει μία τεράστια επιτυχία με το να κάνει αυτό το όνειρό του πραγματικότητα

«Αρχικά είχαμε στόχο τα 25 εκατομμύρια δολάρια» , εξηγεί ο Burn, όταν το Κέντρο απευθύνθηκε στην τοπική κοινότητα, για να εμπλακεί στη στήριξη της Πανεπιστημιούπολης. «Μέχρι στιγμής, έχουμε φτάσει ακόμη πιο ψηλά κι η υποστήριξη που έχουμε έχει ξεπεράσει τα 40 εκατομμύρια δολάρια» .

Δεν τελειώνει όμως εκεί.

«Είχαμε την ελπίδα να πάρουμε μία πρώτη δωρεά ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων από έναν δωρητή. Τώρα έχουμε 16 εν ζωή δωρητές. Έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μας. Η μεγαλύτερη δωρητής μας είναι η ίδια η Anita May Rosenstein, η οποία μας χάρισε πάνω από 7 εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, το ίδιο το Κέντρο έχει εξοικονομήσει 15 εκατομμύρια δολάρια από δικά του χρήματα για το έργο” , εξηγεί ο Burn.

Το Κέντρο στοχεύει τώρα σ’ έναν νέο στόχο: Τα 50 εκατομμύρια δολάρια.

Τελικά, ο ενθουσιασμός για το έργο δείχνει πόσο αναγκαίο είναι για την κοινότητα.

«Είναι ενδεικτικό ότι οι άνθρωποι αναγνωρίζουν ότι υπάρχει ανάγκη να κάνουμε ό, τι κάνουμε. Θέλουμε να τους δίνουμε έμπνευση. Αυτή η Πανεπιστημιούπολη δεν είναι μόνο ένα ασφαλές καταφύγιο για τους LGBT ανθρώπους στο Χόλυγουντ, είναι μια ευκαιρία για μια νέα ζωή στην πολυσύχναστη πόλη μας” υπογραμμίζει κλείνοντας ο Burn.




Δες και αυτό!