10 πράγματα που κάθε gay άνδρας πρέπει να σταματήσει το 2018

19/12/2017
από

Αν σκέφτεσαι ότι με τη νέα χρονιά θέλεις να καλωσορίσεις και τον νέο βελτιωμένο gay εαυτό σου, τότε η παρακάτω λίστα θα σου δώσει έμπνευση.

Συγκεντρώσαμε τα 10 πράγματα, που αν αποφασίσεις να σταματήσεις, τότε θα δώσεις την ευκαιρία στον εαυτό σου να μεγαλώσει, να σχετίζεται καλύτερα και να μην εγκλωβίζεται σε πράγματα που τον κρατούν πίσω.


1. Η ντροπή του bottom

Κοίταξε να δεις, η πατριαρχία μας έχει κάνει έτσι, το ξέρω. Η πλειοψηφία από εμάς μάθαμε το σεξ μέσα από τον ετεροφυλόφιλο φακό. Επομένως, τα συναισθήματά μας σχετικά με το σεξ βασίζονται στο πώς σκεφτόμαστε τους ρόλους των φύλων. Με άλλα λόγια, μάθαμε ότι το άτομο που κάνει τη διείσδυση είναι το ισχυρό και το άτομο που την δέχεται είναι το αδύναμο. Είναι οι βαθιά ριζωμένες μισογυνιστικές και σεξιστικές μαλακίες, που πρέπει να αποκρυσταλλωθούν και να φύγουν μαζί με το 2017. Έλα, να σε χαρώ!


2. Η αμφιφοβία

Η αμφιφοβία μας πλήττει ως κοινότητα, να τα λέμε κι αυτά! Σύμφωνα με μια έκθεση του Los Angeles Times, τα αμφιφυλόφιλα άτομα δήλωσαν ότι “απέφυγαν να κάνουν coming out, επειδή δεν ήθελαν να αντιμετωπίσουν παρανοήσεις” για την ταυτότητά τους. Πρόσθετες έρευνες δείχνουν ότι οι αμφιφυλόφιλοι είναι έξι φορές πιο πιθανό να κρύψουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό και έχουν περισσότερες πιθανότητες να αυτοτραυματιστούν ή να κάνουν αυτοκτονικές σκέψεις, από ό, τι οι λεσβίες, οι gay και τα μη LGBT άτομα. Ναι, οι άνθρωποι μπορούν να προσελκύονται από περισσότερα από ένα φύλο. Ξεπέρασέ το μάτια μου!


3. Το μπούλινγκ σε άτομα που πιστεύεις ότι είναι gay

Όταν σκέφτεσαι και χλευάζεις τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός ατόμου (ναι, ακόμη και των διασημοτήτων), έχεις νοερά μετατραπεί σ’ ένα απίστευτο κωλόπαιδο, που κάνει μπλούλινγκ σε προαύλιο σχολείου, που διασκέδαζει με το να σχολιάζει τον τρόπο που κάποιο άτομο περπατά, μιλά ή εκφράζεται. Κι αν το άτομο αυτό αγωνίζεται πραγματικά με την ταυτότητά του, νομίζεις ότι οι ενέργειές σου, κάνουν τα πράγματα καλύτερα; Βοηθάς με τα σχόλια και το ύφος σου στο σκεπτικό του “It gets better?” Πες ότι για το 2018 “θα δώσω στους ανθρώπους τον χώρο και τον χρόνο να περπατήσουν στην αλήθεια τους και θα βγάλω τον σκασμό!


4. Η προσπάθεια ν’ “αλλάξεις” τον στρέιτ φίλο σου

Το ξέρω ότι πολλοί από εμάς έχουμε φανταστεί ή είχαμε εμπειρίες με τύπους, που αυτοπροσδιορίζονται ως στρέιτ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε στρέιτ, που είναι υπέρ των LGBT δικαιωμάτων, σε βλέπει σεξουαλικά. Οι στρέιτ αδελφοί κι οι αδελφές μας είναι ισχυροί και πολύτιμοι σύμμαχοι. Ακριβώς επειδή ο στρέιτ φίλος σου είναι ευγενικός, δεκτικός και κάνει share στο Facebook την ομιλία του Lin-ManuelLove Is Love Is Love” , δε σημαίνει ότι πρόκειται για περίπτωση ντουλάπας, ότι είναι κρυφή, ή ότι θα πρέπει να τρέξεις να βρεις το κινητό του. Άστον άνθρωπο ήσυχο!


5. Το μπέρδεμα μεταξύ εκμετάλλευσης και συμμαχίας

Ας σταματήσουμε να συγχέουμε τους στρέιτ συμμάχους και την εκμετάλλευση “των gay” λόγω της προσοχής των ΜΜΕ. Με άλλα λόγια, ο Nick Jonas δεν είναι gay πρότυπο απλά και μόνο, επειδή φωτογραφήθηκε χωρίς μπλουζάκι για το περιοδικό Out κι έκανε κάποια αμφιλεγόμενα σχόλια σχετικά με τις εμπειρίες του με διάφορους άνδρες. Θα πρέπει να πιέσουμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να αυξήσουν την προβολή και την θετική απεικόνιση της ζωής των LGBT ατόμων και να υποστηρίξουμε εκείνους που το κάνουν και το αξίζουν.


6. Εγκατέλειψε την ιδέα ότι “Ο αγώνας μας τελείωσε”

Ένας ή περισσότεροι νόμοι δε φέρνουν την πραγματική ισότητα κι ελευθερία. Η ψήφιση των νόμων δεν εξαλείφει το ανησυχητικό ποσοστό αστέγων και βίας, που αντιμετωπίζει η LGB κοινότητα, αλλά ιδιαιτέρως η τρανς κοινότητας, ούτε εξασφαλίζει την ίση προστασία στο χώρο εργασίας. Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα, που πρέπει να γίνουν ακόμη. Ακτιβιστικά κι αγωνιστικά και το 2018!


7. Ο στιγματισμός ανθρώπων που ζουν με τον ιό του HIV

Η προσπάθεια να βρεις το λάθος στις ενέργειες των ανθρώπων, που ζουν με τον ιό του HIV, για να αισθανθείς ασφαλής στις δικές σου σεξουαλικές πρακτικές, δεν βοηθά κανέναν. Γνωρίζεις, ότι η αναφορά στον εαυτό σου, ως ένα άτομο “καθαρό” είναι εξαιρετικά προσβλητική; Γνωρίζεις, ότι οι πρόσφατες μελέτες δείχνουν, ότι οι άνθρωποι που ζουν με τον ιό του HIV σήμερα, έχουν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερα χρόνια από ό, τι ο μέσος άνθρωπος, επειδή είναι πιθανότερο να παρακολουθούν την υγεία τους, αποφεύγοντας ναρκωτικά, αλκοόλ και κάνοντας έξυπνες επιλογές; Τώρα το γνωρίζεις.


8. Είσαι ρατσιστής. Σταμάτα.

Θα το λέμε μέχρι να μην έχουμε αφή στα δάχτυλά μας και μέχρι που να ματώσουν για να πληκτρολογήσουν, ή μέχρι που ο ρατσισμός να είναι πιο νεκρός κι από την καριέρα του Kevin Spacey. Μπαίνω σ’ ένα gay μπαρ, περνάω τέλεια βλέποντας μια θάλασσα από λευκούς gay άνδρες να τραγουδούν όλοι μαζί το “Formation” της Beyoncé, μέχρι που παρατηρώ ότι ο μπάρμαν εξυπηρετεί κάθε λευκή gay ύπαρξη, εκτός από τον μελαμψό φίλο μου. Υπάρχει ακόμη ο άτιμος ο ρατσισμός. Το βλέπεις κι από τα προφίλ στα dating apps. Σταμάτα να είσαι ρατσιστής πριν το 2018.


9. Άσε την στρέιτ συμπεριφορά

Οκ, προτιμάς να δεις ποδόσφαιρο από το να πας για ψώνια και σου αρέσει να συζητάς για τα είδη μπίρας, παρά για την Beyoncé, αλλά στο τέλος της ημέρας, εξακολουθείς να απολαμβάνεις τις σεξουαλικές σχέσεις μ’ άλλους άνδρες και δεν υπάρχει τίποτα στρέιτ σ’ αυτό. Το έχω. Όμως, το να είσαι gay έχει συνδεθεί στενά με κάτι το θηλυκό κι η κοινωνία μας έχει διδάξει πως ό,τι είναι θηλυκό είναι υποχωρητικό κι αδύναμο (σεξιστικό/μισογυνιστικό). Έτσι, όσο πιο γρήγορα κόψουμε αυτήν την ντροπή για την θηλυκή μας πλευρά και την masc4masc βλακεία μας, τόσο πιο γρήγορα θα είμαστε ελεύθεροι και αυθεντικοί.


10. Δε φροντίζεις την ψυχική σου υγεία

Το 2018, ας ξοδέψουμε τόσο χρόνο με τον θεραπευτή μας, όσο ξοδεύουμε με τον γυμναστή μας, επειδή το μειονέκτημά μας είναι πραγματικό. Το άγχος της μειονότητας συμβάλλει σ’ ένα υψηλό επίπεδο πίεσης, που αντιμετωπίζουμε όλα τα μέλη των στιγματισμένων, περιθωριοποιημένων ομάδων – ιδιαίτερα των ανθρώπων, που αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα και προκαταλήψεις και διακρίσεις. Αυτοί είμαστε. Ας κάνουμε κάτι να φροντιστούμε το 2018.


 




Δες και αυτό!