Θα κυματίσει η πολύχρωμη σημαία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA

05/12/2017
από

Η Ρωσία με ανακοίνωσή της, ως χώρα φιλοξενίας του Παγκόσμιου Κυπέλλου της FIFA ανακοίνωσε ότι οι σημαίες ουράνιου τόξου θα επιτρέπονται.

Η Tilda Swinton στη Ρωσία

Ο υπεύθυνος για την καταπολέμηση των διακρίσεων στο ποδόσφαιρο, δήλωσε ότι οι φίλαθλοι δε θα συλλαμβάνονται για την κατοχή της σημαίας του ουράνιου τόξου, υποδεικνύοντας ότι ο νόμος περί «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας» δε θα τεθεί σε εφαρμογή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

«Σίγουρα δε θα υπάρχει απαγόρευση στη χρήση του συμβόλου του ουράνιου τόξου στη Ρωσία. Είναι σαφές ότι μπορείτε να έρθετε και να μη σας επιβληθεί πρόστιμο για την έκφραση των συναισθημάτων σας» , δήλωσε ο Alexei Smertin, αξιωματούχος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, σε συνέντευξη τύπου στη Μόσχα.

Ο πρώην μέσος της Ρωσίας και της Τσέλσι πρόσθεσε, ότι θα ήταν απίθανο οι gay να μπορούσαν να παραβιάσουν τον ρωσικό νόμο, λέγοντας: «Ο νόμος αφορά την προπαγάνδα στους ανηλίκους… Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος πρόκειται να πάει σε σχολείο και να μιλήσει» .

Ο διευθυντής της FARE Piara Powar χαιρέτησε την ανακοίνωση: «Οι άνθρωποι θέλουν να ξέρουν ότι μπορούν να έρθουν εδώ με ασφάλεια, ότι θα προστατευθούν, ότι είναι επιθυμητοί» .

Την τελευταία φορά που η Ρωσία διεξήγαγε ένα σημαντικό παγκόσμιο αθλητικό γεγονός, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, υπήρξαν αρκετές συλλήψεις ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα σχεδόν καθημερινά.




Δες και αυτό!