Ανήλικος σκότωσε τον πρώην του για να μην του κάνει outing στην Ιταλία

30/11/2017
από

Ένας 20χρονος από την Κίνα, που ζούσε στην Ιταλία, φέρεται να δολοφονήθηκε από τον ανήλικο πρώην σύντροφό του & τέσσερις φίλους του.

Η τραγική ιστορία μας έρχεται από την γειτονική Ιταλία, εκεί όπου το στίγμα, οι διακρίσεις και το να είσαι gay μπορεί να θέσει τη ζωή σου σε κίνδυνο ακόμη και σήμερα. Ο Hu απείλησε, ότι θα ανοίξει το στόμα του και θα αποκαλύψει, ότι ο πρώην του είναι gay και μάλιστα θα ανεβάσει και φωτογραφίες που το αποδεικνύουν. Ο φόβος που προκάλεσε αυτή η απειλή του outing στον ανήλικο σύντροφό του ήταν τόσο μεγάλος, που ο 17χρονος πήρε το νόμο στα χέρια του και μαζί με τέσσερις φίλους του, έκλεισαν το στόμα του Hu με ένα μαξιλάρι σε σημείο ασφυξίας και του αφαίρεσαν τη ζωή.

Ο Hu Congliang – γνωστός κι ως Leo – πιστεύεται ότι δολοφονήθηκε από τον 17χρονο σύντροφό του και τους φίλους του, με αφορμή ότι τους απειλούσε ότι θα δημοσιοποιήσει συγκεκριμένες φωτογραφίες. Ο 17χρονος είχε προσπαθήσει να χωρίσει με τον Hu. Ο Hu είχε άλλη άποψη όμως και σε μία προσπάθεια απόγνωσης, τον απείλησε ότι θα του έκανε outing δημοσιοποιώντας φωτογραφίες του.

Η αστυνομία έχει ανακρίνει τους 5 ανήλικους υπόπτους από βόρεια ιταλική πόλη Modena.

Η τοπική αστυνομία καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι ο 17χρονος προσκάλεσε τους φίλους του στο διαμέρισμα του Hu. Εκεί φέρεται ότι τον έπνιξαν μ’ ένα μαξιλάρι και τοποθέτησαν τη σωρό του άτυχου νέου σε μια βαλίτσα.

Οι 5 νεαροί φεύγοντας μάλιστα αποχαιρέτησαν τη μητέρα του Hu, λέγοντας στην ίδια, ότι ο Hu είχε ήδη φύγει νωρίτερα. Η μητέρα του Hu ανακάλυψε το σώμα του παιδιού της, όταν παρατήρησε ότι η βαλίτσα δεν ήταν στο συνηθισμένο σημείο.

«Από ό, τι καταλαβαίνουμε μέχρι στιγμής, η δολοφονική πράξη προκλήθηκε λόγω των φωτογραφιών» , δήλωσε ο αναπληρωτής αστυνομικός Marcello Castello στα ΜΜΕ:

«Κι οι 5 λένε ότι δεν μιλούν Ιταλικά, το οποίο δεν πιστεύουμε. Όλοι είναι ανήλικοι και φέρονται με απάθεια. Ακριβώς όπως οι γονείς τους, οι οποίοι δεν είναι καθόλου συνεργάσιμοι» .

Ο Gabriele Piazzoni, ο εθνικός γραμματέας της Arcigay, ιταλικής LGBTI οργάνωσης, σε δήλωσή του καταγγέλλει, ότι το στίγμα γύρω από τα ΛΟΑΤ θέματα είναι η αιτία της ομοφοβικής βίας, ενώ χαρακτήρισε την πράξη ως αποτέλεσμα «μιας κουλτούρας, που αμαυρώνει τη σεξουαλικότητα και τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Μάθαμε με πόνο και με οργή για τη δολοφονία του νεαρού Leo και για τις τρομερές συνθήκες του θανάτου του. Τα ζητήματα της σεξουαλικότητας, του σεξουαλικού προσανατολισμού και των σεξουαλικών πρακτικών εξακολουθούν να είναι ταμπού στη χώρα μας… κι όμως είναι αυτό το στίγμα που οπλίζει τα βίαια άτομα με το θανατηφόρο όπλο τους.»




Δες και αυτό!