Όταν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου διδάσκει πολιτισμένη ομοφοβία σε “άτυχους” μαθητές

28/11/2017

Βρισκόμαστε στο 2017 και σε μια μακρινή χώρα που λέγεται “Κύπρος”. Σ΄αυτή, λοιπόν, την ανεπτυγμένη και δημοκρατική χώρα οι μαθητές, μέσω ενός οργανισμού με το όνομα REACTION αλλά και της Τράπεζας Κύπρου έχουν τη δυνότητα να μετέχουν σε δυναμικά debates με εξίσου πιο δυναμικούς κυριούληδες που εκπροσωπούν διαχρονικούς θεσμούς, όπως αυτός της εκκλησίας.

Όπως πληροφορούμαστε από τον κυπριακή ιστοσελίδα reporter, την τιμητική του αυτή τη φορά είχε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος “ανακρίθηκε” από τους μαθητές. Μιας και το κεντρικό σύνθημα ήταν “οι μαθητές ρωτούν”, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δεν παρέλειψε, μετά από σχετική ερώτηση, να επαναλάβει τις γνωστές θέσεις του γύρω από την ομοφυλοφιλία, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Δεν τους μισούμε τους ομοφυλόφιλους, τους αγαπούμε έστω και με αυτά τα μειονεκτήματα που έχουν αλλά και εκείνοι οφείλουν να σέβονται κάποια πράγματα και να μην προκαλούν”…” (ένδειξη αγάπης νο1).

reporter.com.cy

Σε ερώτηση, τώρα, μαθητή για το σύμφωνο συμβίωσης αλλά και τον νόμο για την ταυτότητα φύλου, που πέρασε πρόσφατα στην Ελλάδα (άλλη ανεπτυγμένη και δημοκρατική χώρα αυτή), ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι :“Το Σύμφωνο συμβίωσης δεν το επιτρέπει η Κυπριακή κουλτούρα. Εμείς ως εκκλησία αντιδρούμε. Πιστεύω πως έθνη που δεν στηρίζονται σε ηθική υπόσταση θα διαλυθούν. Και η Ευρώπη αυτό θα πάθει, θα διαλυθεί…” (ένδειξη αγάπης νο2)

Στη συνέχεια δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι πολλές φορές “απειλούνται και βουλευτές ότι αν ψηφίσουν νομοσχέδια με τα οποία η εκκλησία διαφωνεί θα επηρεαστεί και η επανεκλογή τους.” (ένδειξη δύναμης αυτό). 

Ακολουθεί προσωπική διερώτηση: “Οι γονείς αυτών των παιδιών τι κάνουν;”

Πάμε για best of …

https://avmag.gr/54874/archiepiskopos-kiprou-kanenas-pou-tha-sinapsi-simfono-simviosis-den-tha-echi-tin-evlogia-tis-ekklisias/

https://avmag.gr/69689/scholia-gia-na-katapolemisi-tin-omofilofilia-dilose-oti-tha-dimiourgisi-o-archiepiskopos-kiprou/

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου επιστρέφει: “Οι ομοφυλόφιλοι έχουν ξετσιπωθεί, ντροπή τους”

https://avmag.gr/80028/opies-lexis-ke-na-chrisimopiiso-i-omofylofilia-ine-anomalia/

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!