Μια ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς που ψήφισαν “Όχι”

09/11/2017
από

Μία συγκλονιστική επιστολή ενός gay νεαρού ηθοποιού από την Αυστραλία προς τους γονείς του, με αφορμή την δημοσκοπική έρευνα, κάνει τον γύρω του διαδικτύου.

Ο ηθοποιός Ρέιτερ έγραψε μία ανοιχτή επιστολή στους γονείς του, όταν του είπαν ότι σκοπεύουν να ψηφίσουν «όχι» στη δημοσκοπική έρευνα για την ισότητα στον γάμο.

Ο Ρέιτερ ανέβασε την επιστολή στη σελίδα του στο Instagram με τίτλο: “Μια ανοικτή επιστολή προς τους γονείς που ψήφισαν “Όχι” .


Διαβάστε την συγκλονιστική επιστολή:

Μαμά και Μπαμπά,
Έχει πέσει στην αντίληψή μου ότι κι οι δυο έχετε αποφασίσει πως όταν έρθει η ώρα να ψηφίσετε στην δημοσκοπική έρευνα της ABS για την αλλαγή της νομοθεσία στον γάμο, ώστε να συμπεριλαμβάνονται και τα ομόφυλα ζευγάρια, θα ψηφίσετε “όχι” .

Παρόλο που αυτό μου προκαλεί ένα δυνατό ξάφνιασμα, δε με σοκάρει, λόγω της πληθώρας δυναμικών στην οικογένειάς μας με βάση την εμπειρία μου.

Αυτό που θέλω να σας πω πριν ρίξετε το “όχι” στην κάλπη είναι ότι η απάντησή σας έχει μακροχρόνιες προεκτάσεις. Όχι μόνο για τους ανθρώπους που ζουν στην Αυστραλία, ή λόγω της δικής μου ικανότητα να μπορώ να παντρευτώ (γιατί είστε συντριπτικά και ενοχλητικά οπισθοδρομικοί), αλλά για το μέλλον των σχέσεων των γονιών με τα παιδιά τους.

Το ξέρω ότι κι οι δυο σας νοιάζεστε για μένα και μου προσφέρατε ό,τι ευχόμουν να έχω – μέχρι ένα σημείο, εκτός από την ικανότητα να αισθάνομαι μέρος ενός συνόλου, να αισθάνομαι ασφάλεια και άνεση με τον ίδιο μου τον εαυτό, μέσα στο ίδιο μας το σπιτικό περιβάλλον.

Αλλά.

Παρακαλώ σημειώστε ότι σε περίπτωση που ψηφίσετε “όχι” δεν θα είστε καλεσμένοι στον γάμο μου.

Δεν μπορείτε να τα έχετε όλα.

Μη με παρεξηγήσετε. Σας θέλω κοντά μου εκείνη την ημέρα. Κανένα παιδί δεν ονειρεύεται να μην έχει κοντά του τους γονείς του στην πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωή του. Αλλά αν δεν στηρίξετε την απόφασή μου να παντρευτώ τον άνδρα που αγαπώ και θέλω να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου μαζί του, τότε ΑΡΝΟΥΜΑΙ να αισθάνομαι ανασφαλείς και ανυπεράσπιστος εκείνη τη μεγάλη μέρα, αρνούμαι να ανησυχώ και να κοιτάω πάνω από τον ώμο μου, για να δω αν είστε οκ και πάνω απ’ όλα, αρνούμαι να δειλιάσω τη στιγμή που θα μου ζητηθεί να φιλήσω τον σύζυγό μου λόγω του φόβου, που θα με κάνει να αισθανθώ άβολα.

Όταν όλοι οι συγγενείς από την οικογένεια κι οι φίλοι μας θα είναι ενθουσιασμένοι και τα αδέλφια σας θα σας καλέσουν να πάτε για ψώνια για τη μεγάλη μέρα, θα πρέπει να τους εξηγήσετε, γιατί εσείς δεν είστε προσκεκλημένοι στον γάμο. Όταν κάποιος θα σας πει “θέλετε να σας πάω εγώ με το αυτοκίνητο” θα είναι δική σας ευθύνη να τους εξηγήσετε για ποιο λόγο δε θα έρθετε. Όταν θα βγουν οι φωτογραφίες κι ο κόσμος θα μιλάει γι’ αυτό για την υπόλοιπη ζωή σας, όταν τα εγγόνια σας, από τα στρέιτ παιδιά σας, σας ρωτήσουν “γιατί δεν ήσαστε στον γάμο του Μπάρνεϊ και του Μπραντ Πιττς” θα πρέπει να τους πείτε ότι πήρατε μία απόφαση το 2017 και έπρεπε να ζήσετε μ’ αυτήν.

Όταν έρθει η μεγάλη μέρα, όταν όλοι θα είναι μαζί μας και θα γιορτάζουν κι εσείς θα κάθεστε μόνοι σας στο σπίτι, θέλω να σκεφτείτε για μία στιγμή το συναίσθημα που θα έχετε εκείνη την ώρα. Αισθάνεστε ότι μένετε στην απ’ έξω; Αισθάνεστε οι παράξενοι, που μένουν εκτός; Αισθάνεστε μόνοι και χωρίς να παίρνετε αγάπη; Αισθάνεστε ότι η δική σας οπτική μένει ανυπεράσπιστη από τους ανθρώπους που αγαπάτε κι είναι η οικογένειά σας; Και μόλις θα έχετε κάνει αυτόν τον αναστοχασμό, θέλω να καταλάβετε ότι αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ είναι το πώς αισθάνομαι αυτή τη στιγμή και τι ΑΚΡΙΒΩΣ είναι αυτό που υπερασπίζετε με την ψήφο σας. 

 




Δες και αυτό!