Η Καλιφόρνια είναι η 1η Πολιτεία που αναγνωρίζει νομικά τα non-binary άτομα

18/10/2017
από

Η Καλιφόρνια έγινε η 1η Πολιτεία που εισήγαγε νόμιμα μία εναλλακτική επιλογή για το φύλο κι ο κυβερνήτης Τζέρι Μπράουν υπέγραψε το νόμο για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου στις 15/10/17.

Οι κάτοικοι μπορούν να επιλέξουν άνδρας (M), γυναίκα (F) ή την εναλλακτική επιλογή (X) σε όλα τα επίσημα έγγραφα που εκδίδει το κράτος, συμπεριλαμβανομένων των αδειών οδήγησης, πιστοποιητικών θανάτου, δελτίων ταυτότητας και πιστοποιητικών γέννησης.

Η νομική διαδικασίας τροποποίηση της ταυτότητας φύλου θα είναι επίσης πολύ πιο εύκολη. Οι πολίτες της Καλιφόρνια που επιθυμούν να διορθώσουν την καταχώρηση του φύλου τους στα έγγραφά τους δεν χρειάζεται πλέον να εμφανίζονται στο δικαστήριο ή να παρουσιάζουν γνωμάτευση γιατρού. Άτομα κάτω των 18 ετών μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση για την εναλλακτική επιλογή.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κυβερνήτη Μπράουν για την αναγνώριση του πόσο δύσκολο μπορεί να είναι για τα transgender, nonbinary και intersex μέλη της κοινωνίας μας, της οικογένειάς μας, τους φίλους και τους γείτονές μας, όταν δεν έχουν μία ταυτότητα που να ταιριάζει με το φύλο τους» , δήλωσε ο γερουσιαστής Toni Atkins προσθέτοντας ότι: “Ο νόμος για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου θα εξαλείψει το περιττό στρες και το άγχος για πολλούς Καλιφορνέζους και αποτελεί παράδειγμα του ηγετικού ρόλου που συνεχίζει να κρατά το κράτος μας στα LGBTQ δικαιώματα” .




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!