26χρονος μόλυνε σκόπιμα τους άνδρες που γνώριζε στο Grindr

08/10/2017
από

Ο Ντάριλ Ρόου κατηγορείται ότι μόλυνε σκόπιμα με τον ιό τουλάχιστον έξι άτομα και στη συνέχεια τους έστελνε μηνύματα για να τους ενημερώσει. Ο κομμωτής γνώριζε άτομα μέσα από την εφαρμογή Grindr με σκοπό να συνευρεθεί ερωτικά μαζί τους χωρίς προφυλάξεις.

«Ίσως να έχεις πυρετό επειδή μπήκα μέσα σου και έχω HIV, lol. Whoops!» ήταν ένα από τα μηνύματα που έστειλε στα θύματά του.

Ο Ντάριλ εμφανίστηκε στο δικαστήριο και βρίσκεται αντιμέτωπος με 4 κατηγορίες πρόκλησης σωματικής βλάβης και έξι απόπειρες πρόκλησης σωματικής βλάβης. Ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Η αστυνομικός Κάρολαϊν Κάρμπερι εμφανίστηκε στο δικαστήριο και κατέθεσε ότι ο Ντάριλ διαγνώστηκε με HIV τον Απρίλιο του 2015 και τότε αποφάσισε να μετακομίσει από το Εδιμβούργο στο Μπράιτον, στο ανατολικό Σάσεξ. Επειδή δεν είχε κατοικία αποφάσισε να γνωρίζει άνδρες μέσω του Grinder και να έρχεται μαζί τους σε επαφή.

«Ο Ρόου ξεκίνησε μια κυνική και εκ προθέσεως εκστρατεία για να μολύνει άλλους άντρες με HIV. Είχε σεξουαλικές επαφές υψηλού κινδύνου, γνωρίζοντας ότι είναι θετικός στον ιό. Δυστυχώς για πολλούς από τους άντρες που γνώρισε η εκστρατεία του ήταν πετυχημένη. Τους εξαπάτησε πως ήταν αρνητικός στον HIV και τους καθησύχαζε».

 Αρνούνταν να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό και αν τα θύματά του επέμεναν να φορέσει, το χάλαγε πριν τη συνεύρεση. Ημέρες μετά τη συνεύρεσή τους, τους ενημέρωνε ότι είναι θετικός στον HIV. Τους έστελνε προσβλητικά μηνύματα ή τους έπαιρνε τηλέφωνο: «Εγώ έσπασα το προφυλακτικό. Είσαι τόσο χαζός. Δεν το κατάλαβες καν». Συνέχισε μάλιστα να κακοποιεί τα θύματα του, παίρνοντας τα τηλέφωνο και γελώντας δυνατά.

Ένα θύμα του, που ήταν σεξουαλικά άπειρο, διαπίστωσε ότι είχε HIV μόνο όταν άρχισε να νιώθει άρρωστος. Άλλο θύμα του που επέμεινε να φορέσει προφυλακτικό το βρήκε αργότερα τρυπημένο στον νεροχύτη του μπάνιου.

Ένα ακόμα από τα θύματά του, στο σπίτι του οποίου έμενε όταν τον συνέλαβαν οι αρχές στο Νιούκαστλ, έδωσε στην αστυνομία μια τσάντα με τα πράγματά του και μέσα είχε ένα κουτί γεμάτο τρυπημένα προφυλακτικά.

πηγές: guardian.com, thereader.gr




Δες και αυτό!