Καμίνης για ταυτότητα φύλου: “Δεν είναι κομματικό ζήτημα η ψήφισή του”

28/09/2017
από
ÓõíÝíôåõîç ôýðïõ ðáñá÷þñçóå ôçí ÄåõôÝñá 20 ÌáÀïõ 2013, ï äÞìáñ÷ïò Áèçíáßùí ê. Ãéþñãïò Êáìßíçò, ðñïêåéìÝíïõ íá ðáñïõóéÜóåé ôï ðïëéôéóôéêü ðñüãñáììá ãéá ôï Êáëïêáßñé- Öèéíüðùñï 2013, õðü ôïí ôßôëï «ÊÝíôñï êáé ãåéôïíéÝò óå ìéá óêçíÞ» ðïõ åêðüíçóå ï äÞìïò Áèçíáßùí ìå ôéò äçìéïõñãéêÝò ôïõ ïìÜäåò. (EUROKINISSI/ÊÙÓÔÁÓ ÊÁÔÙÌÅÑÇÓ)

Τη σπουδαιότητα και τη σημασία της ψήφισης του νομοσχεδίου για την αναγνώριση της ταυτότητας του φύλου,υπογραμμίζει ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Γιώργος Καμίνης, με αφορμή την συζήτηση του νομοσχεδίου για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου που ξεκίνησε την Τρίτη στη Βουλή.

«Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, δεν αποτελεί κομματικό, διαδικαστικό ή ιατρικό ζήτημα» τονίζει, δεδομένης της στάσης που αποφάσισε πρόσφατα να τηρεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη κατά την ψήφιση των νομοσχεδίων (σ.σ. δεν υπερψηφίζει νομοσχέδια που δεν υπερψηφίζουν και οι ΑΝΕΛ).

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, η υπερψήφισή του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου αφορά «τον αυτονόητο σεβασμό στον αυτοπροσδιορισμό και στην αυτοδιάθεση του ατόμου και στο δικαίωμα να διαμορφώσει τη ζωή του, χωρίς τους περιορισμούς της κρατικής γραφειοκρατίας και τις αντιρρήσεις των κοινωνικών δυνάμεων της συντήρησης» .




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!