“Όποιες λέξεις και να χρησιμοποιήσω η ομοφυλοφιλία είναι ανωμαλία”

19/09/2017
από
Please go to your Post editor » Post Settings » Post Formats tab below your editor to enter video URL.

Συνέντευξη στον δημοσιογράφο Αντρέα Κημήτρη και στην εκπομπή Αlpha Ενημέρωση έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος Β’, εκφράζοντας για μία ακόμη φορά τις – γνωστές του – ομοφοβικές απόψεις.

Ερωτηθείς, σχετικά την ομοφυλοφιλία και τις δηλώσεις του “περί ξετσίπωτων”, ο ίδιος επισήμανε ότι όσο και ωραίες λέξεις και αν χρησιμοποιήσει, η ουσία (γι΄αυτόν) παραμένει η ίδια.

“Δε θέλω να ωραιοποιήσω την κατάσταση, η ομοφυλοφιλία είναι μια ανωμαλία. Αν δεν την πω ανωμαλία και την πω μια ωραία λέξη, η σημασία είναι η ίδια, δεν αλλάζει κάτι. Θα μου πεις, θέλεις να υπάρχουν ταμπού; Όχι δε θέλω. Άλλα ο λαός μας δε θέλει κάτι τέτοιο. Το Ευαγγέλιο μου λέει Α, με το να το λέω Β, μπορεί να μη γίνομαι αρεστός. Μπορεί να χρησιμοποίησα κάπως βαριές λέξεις, όμως επαναλαμβάνω όσα καλά στοιχεία να μαζέψω και να αραδιάσω στην κουβέντα. η ουσία δεν αλλάζει. Όταν ο ίδιος ο Χριστός λέει πως αυτοί που κάνουν αυτές τις δουλειές “βασιλείαν Θεού ου κληρονομήσουσιν”, εγώ τι θα πω; Ότι θα τους βάλει στο κέντρο του παραδείσου ο Θεός; Ο Θεός δε σώζει κανέναν δωρεάν, πρέπει να αγωνιστούν όλοι…”

 




Δες και αυτό!