Τα αρνητικά σχόλια του κόσμου δέχεται ένα ομόφυλο ζευγάρι από την Αυστραλία, το οποίο υποστήριξε δημόσια ότι είναι κατά της ισότητας στον γάμο.

Ο λόγος για τον Ben Rogers και Mark Poidevin, που εμφανίστηκαν εχθές σε τηλεοπτικό δίκτυο για να «μοιραστούν» τις απόψεις τους.

Η Αυστραλία προχωρά στη διεξαγωγή ενός μη δεσμευτικού, ψηφιακού δημοψηφίσματος, σχετικά με τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών. Αν το αποτέλεσμα είναι θετικό, πολύ πιθανό το κοινοβούλιο να ψηφίσει επί του θέματος.

Το ζευγάρι είμαι μαζί για 15 χρόνια, ενώ γνωρίστηκε μέσα από dating site. Πριν από πέντε χρόνια, μάλιστα, ο Poidevin έκανε πρόταση γάμου στον σύντροφό του.

«Έχουμε τα πάνω και τα κάτω μας, όπως όλοι, αλλά τον αγαπώ και δεν υπάρχει κανένας άλλος με τον οποίο θα ήθελα να περάσω τη ζωή μου», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Poidevin.

Εξηγούν γιατί πιστεύουν στην παραδοσιακή ένωση του γάμου ανάμεσα σ΄έναν άνδρα και σε μια γυναίκα. Η θρησκεία- κυρίως για τον Poidevin που είναι αφοσιωμένος Καθολικός- είναι ίσως ο βασικότερος λόγος.

«Αν κάνουμε μια εξαίρεση για μια κοινότητα, όπως τα ομόφυλα ζευγάρια, πού σταματά όλο αυτό;», λέει χαρακτηριστικά.

«Βλέπουμε μετά τις άλλες κουλτούρες που επιτρέπουν την πολυγαμία; Βλέπουμε την ηλικία συγκατάθεσης να μειώνεται για κάποιο άλλη ομάδα ή μειονότητα; Αυτή είναι η ανησυχία μου, σχετικά με το που θα οδηγήσει όλο αυτό».

«Δεν είμαστε ομοφοβικοί»

Οι δύο άνδρες δήλωσαν, επίσης, ότι δέχονται έντονη κριτική για τις απόψεις τους αυτές.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο καθένας έχει την άποψη του και κάποιες, απογοητευτικές κατά την άποψη μου για το παραπάνω ζευγάρι, ιδέες για το πως θα πρέπει να είναι η κοινότητα. Ποιοι είπαμε ότι είναι τα παλικάρια ?

Comments are closed.