Ο μπόμπιρας που κάνει τον δρόμο “Διάκριση-Αποδοχή” των LGBT ατόμων

30/08/2017
από

Στο πρώτο απόσπασμα, το αγόρι είναι ηλικίας πέντε ετών και λέει ότι «το να είσαι gay είναι κακό για σένα» .

Το κανάλι του YouTube FBE, γνωστό για τα reaction βίντεo που φτιάχνει, πριν λίγο καιρό είχε φιλοξενήσει ηλικιωμένους και κατέγραψε τις αντιδράσεις τους, ενώ παρακολουθούσαν την, αγαπημένη μας πια, ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων “Heartbeat” . Το ίδιο έκαναν και με παιδιά.

Ένα χρήστης του twitter με το όνομα @velvetpjm συγκέντρωσε τα στιγμιότυπα ενός μικρού αγοριού, που εμφανίστηκε σε πολλά από τα reaction βίντεο, τα τελευταία χρόνια. Τον δείχνει σε τρεις ξεχωριστές περιπτώσεις, που το θέμα περιστρέφεται γύρω από την ομοφυλοφιλία και την ισότητα στον γάμο.

Κατά τη διάρκεια του βίντεο συμβαίνει κάτι αξιοθαύμαστο: το αγόρι γίνεται όλο και πιο αποδεκτικό και βλέπει τα πράγματα με πιο ανοιχτό μυαλό με το πέρασμα του χρόνου.
Ο @velvetpjm tweeted ανέβασε το βίντεο κι έγγραψε: «η μεγαλύτερη εξέλιξη χαρακτήρα όλων των εποχών» . Το tweet του έχει ήδη πάνω από 23.000 re-tweets και 43.000 likes.

Στο πρώτο απόσπασμα, το αγόρι είναι ηλικίας πέντε ετών και λέει ότι «το να είσαι gay είναι κακό για σένα» . Όταν ρωτήθηκε γιατί, απάντησε ότι δεν ήξερε.

Δύο χρόνια αργότερα, ο τόνος του είναι λίγο διαφορετικός, λέγοντας ότι οι άνθρωποι μπορούν να αγαπούν αυτούς που αγαπούν: «Την τελευταία φορά ανησυχούσα ότι δεν ήταν κάτι καλό» , μας λέει αλλά, «Τώρα είμαι σε μεγαλύτερη τάξη, διαβάζω περισσότερα βιβλία, βρίσκω περισσότερες πληροφορίες για τα πράγματα. Νιώθω διαφορετικά τώρα.

Και φτάνουμε στο τελευταίο απόσπασμα που μιλάει για το Heartbeat: «Είμαι πολύ σίγουρος ότι αυτή είναι μία από τις πρώτες ταινίες μικρού μήκους μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα» , σχολιάζει. “Έτσι είναι εκπληκτικό το πώς αποφάσισαν να το κάνουν αυτό και είναι πολύ ωραίο, που το βλέπουμε να συμβαίνει. Θέλω να κάνουν περισσότερα, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να γνωρίζουν ότι είναι εντάξει να είναι ομοφυλόφιλοι ή λεσβίες, διότι είναι μια χαρά» .

Δείτε το βίντεο με τα αποσπάσματα από τον μικρό μπόμπιρα που έκανε όλον τον δύσκολο δρόμο, από την διάκριση στην αποδοχή.




Δες και αυτό!