Πρόσκληση για τα Video Music Awards σε τρανς στρατιωτικούς από το MTV

25/08/2017
από

Η απάντηση του MTV στην ανακοίνωση του Trump για τα τρανς άτομα που υπηρετούν στον στρατό έρχεται με μία επίσημη πρόσκληση.

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε μέσω Twitter τον περασμένο μήνα να ανακοινώσει ότι όποιο άτομο αυτοπροσδιορίζεται ως τρανς δεν θα έχει πλέον τη δυνατότητα να υπηρετήσει τη χώρα του, λόγω του “τεράστιου ιατρικού κόστος” και “της αναστάτωσης” για το σώμα.

Πριν από τα Video Music Awards αυτό το Σαββατοκύριακο, το MTV αποδεικνύει ότι στέκεται στη σωστή μεριά της ιστορίας προσκαλώντας στην τελετή τους τρανς στρατιωτικούς.

Το MTV ζήτησε τη συμμετοχή μελών της υπηρεσίας για τα φετινά VMAs” , δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου στο CNN. “Αυτή τη στιγμή το Υπουργείο Άμυνας επανεξετάζει τις παραμέτρους του αιτήματος.

Οι στρατιώτες ενεργού υπηρεσίας, γυναίκες και άνδρες, αντιμετωπίζουν περιορισμούς αναφορικά με τις δημόσιες εμφανίσεις υψηλού προφίλ, ειδικά εκείνες με πολιτικό μήνυμα.

“Το MTV έχει προσκαλέσει μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στα Video Music Awards του 2017 και θα ήταν τιμή μας αν μπορέσουν να παρευρεθούν” , δήλωσε ο Christopher McCarthy, πρόεδρος του MTV.

Οποιοσδήποτε πατριώτης που θέτει τη ζωή του σε κίνδυνο για να πολεμήσει για την ελευθερία μας και την ισότητα είναι ήρωας για το MTV και για τη νεολαία παντού» .

Το 2010, η Lady Gaga κάλεσε τέσσερις LGBT+ στρατιώτες, που είχαν απολυθεί από το στρατό, στο Do not Ask Do not Tell, το οποίο απαιτούσε οι LGBT+ στρατιώτες, γυναίκες και άνδρες, να κρύψουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου τους.

Μάλιστα, μετά την υιοθέτηση κατηγοριών ουδέτερων ως προς το φύλο για τα Film and TV Awards, το MTV συνεχίζει τις δράσεις του με στόχο την ισότητα, αλλάζοντας το βραβείο ‘Moon Man’ σε ‘Person Moon’ .




Δες και αυτό!