Το MTV Αυστραλίας παρακινεί τη νεολαία να ψηφίσει & κλείνει για 12 ώρες

23/08/2017
από

Η ισότητα των γάμων είναι ίσως ο σημαντικότερος κοινωνικός αγώνας που δίνουμε την τελευταία δεκαετία.To MTV Australia θα σταματήσει να εκπέμπει για 12 ώρες για να υπενθυμίσει στη νεολαία να εγγραφεί για να ψηφίσει για την ισότητα των γάμων. Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά την τελευταία μέρ,α που οι Αυστραλοί μπορούν να ενημερώσουν τα εκλογικά τους στοιχεία και να εγγραφούν για να ψηφίσουν (24 Αυγούστου).

Δύο εβδομάδες από την ανακοίνωση της ταχυδρομικής δημοσκοπικής έρευνας, ο εκλογικός κατάλογος αυξήθηκε κατά 36.000 περισσότερα άτομα. Μάλιστα, περισσότεροι από 434.000 άνθρωποι ενημέρωσαν τα στοιχεία τους.

Το MTV Australia αποφάσισε να διακόψει το τακτικό του πρόγραμμα στις 24 Αυγούστου μεταξύ 6 π.μ. και 6 μ.μ., ώστε να ενθαρρύνει τη νεολαία να εγγραφεί ή να ενημερώσει τα στοιχεία της πριν λήξη η προθεσμία.

Έτσι, το MTV, το MTV Music, το MTV Classic και το MTV Dance θα σταματήσουν τη μετάδοση.

Αντ ‘αυτού, θα παίξουν ένα ειδικό μήνυμα που θα ενθαρρύνει τον κόσμο να εγγραφεί, με το λογότυπο του MTV να φιγουράρει στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Στο ίδιο κλίμα θα κινηθεί κι ο δικτυακός τόπος MTV.com.au, όπου θα εμφανίσει επίσης ένα LGBTQ editorial συνοδευόμενο από το link, που θα ανακατευθύνει τον χρήστη στην φόρμα εγγραφής για την ψηφοφορία.

«Ως ηγετικό μέσο ψυχαγωγίας στο νεανικό κοινό, που υποστηρίζει την συμπεριληπτικότητα και τα ίσα δικαιώματα για όλους τους Αυστραλούς, το MTV θέλει να ενθαρρύνει τη νεολαία της Αυστραλία να συμβάλει, ώστε η φωνή της να ακουστεί μέσω αυτής της ψηφοφορίας για το γάμο» , δήλωσε ο Simon Bates, διευθυντής ου MTV Asia Pacific.

Δεν είναι όμως μόνο το MTV. Πέντε κορυφαία μέσα έχουν «συνενώσει τις δυνάμεις τους για να κάνουν έναν πολύ δυνατό θόρυβο γύρω από ένα μοναδικό ζήτημα» .

Το PEDESTRIAN.TV, το Broadsheet, το VICE, το Junkee και το ραδιόφωνο FBi – η πλειοψηφία των οποίων απευθύνεται στο νεανικό κοινό – μαυρίζουν τα κανάλια τους.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!