Sam Clovis: Tα LGBTI μέτρα μπορεί να οδηγήσουν σε νομιμοποιημένη παιδεραστία

22/08/2017
από

Υποψήφιος με τον Trump δηλώνει ότι τα μέτρα προστασίας για τα LGBT άτομα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νομιμοποιημένη παιδεραστία.

Ο Sam Clovis, επικεφαλής του Τμήματος Γεωργίας, ισχυρίζεται επίσης, ότι η ομοφυλοφιλία είναι μια επιλογή.

Η επιλογή του Donald Trump για επικεφαλής επιστήμονα του Τμήματος Γεωργίας Sam Clovis υποστηρίζει ότι είναι «λογικό» να πιστεύουμε ότι τα μέτρα προστασίας της LGBT κοινότητας θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην προστασία της παιδεραστίας.

Ο κ. Clovis κατηγορήθηκε από τους Δημοκρατικούς ως ανειδίκευτος, λόγω της έλλειψης επιστημονικού υπόβαθρου. Κατέχει πτυχίο πολιτικών επιστημών και δημόσιας διοίκησης και υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών επί 25 χρόνια.

Τα σχόλιά του σχετικά με την LGBTI κοινότητα προέρχονται από ανασκόπηση ραδιοφωνικών εκπομπών, γραπτών και ομιλιών του στο CNN μεταξύ 2012 και 2014. Επίσης, είχε κατέβει υποψήφιος και για μια έδρα στην Γερουσία των ΗΠΑ στην Αϊόβα.

Ριζωμένος στις συντηρητικές πεποιθήσεις του, ο Clovis έχει επανειλημμένα επιχειρηματολογήσει κατά της ομοφυλοφιλίας.

Παρά το έλλειμμα επιστημονικής τους υπόστασης, οι ιδέες του Clovis για την ομοφυλοφιλία συχνά προέρχονται από την πεποίθηση, ότι η επιστήμη δεν έχει καταλήξει για τα LGBT ζητήματα.

Το 2011, έγραψε ένα op-ed για το συντηρητικό blog των ρεπουμπλικάνων της Αϊόβα, όπου ανέφερε την ιδέα, ότι η συνταγματική προστασία για τα LGBTI άτομα θα πρέπει να είναι δυνατή μόνο εάν η ομοφυλοφιλία έχει γενετική προέλευση και κατά συνέπεια προστατεύεται από την 14η τροποποίηση.

Σ’ ένα βίντεο μιας καμπάνιας του, ο Clovis συνέχισε την ιδέα αυτή αναφέροντας, ότι η ύπαρξη του LGBTI ατόμων είναι μια επιλογή συμπεριφοράς.

«Εάν προστατεύουμε τη συμπεριφορά των LGBT, ποιες άλλες συμπεριφορές πρόκειται να προστατεύσουμε; Πρόκειται να προστατεύσουμε την παιδεραστία;» αναφέρει στο βίντεο. «Θα προστατεύσουμε τις πολυσυντροφικές σχέσεις γάμου; Πρόκειται να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που έχουν φετίχ; Ποια είναι η λογική προέκταση αυτού;” 

Όταν ρωτήθηκε αν αυτή η σύγκριση είναι ακραία, ο Clovis απάντησε: «Νομίζω ότι είναι μια λογική επέκταση της σκέψης. Κι αν δεν μπορείτε να ακολουθήσετε τη λογική τότε αρνείστε την ίδια σας την άρνηση.”

Η επιτροπή δεν έχει ακόμη προγραμματίσει ακρόαση της Γερουσίας για να επιβεβαιώσει ή να αρνηθεί την υποψηφιότητα του Clovis.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!