ΛΟΑΤ άτομα από το Ιράν θα παρελάσουν για 1η φορά περήφανα

28/07/2017
από

Στο Ιράν, η ομοφυλοφιλία τιμωρείται με θάνατο. Αυτό σημαίνει, ότι η δυνατότητα για μία μεγάλη πορεία υπερηφάνειας στην πρωτεύουσα δεν παίζει.

Μια ανερχόμενη ομάδα ΛΟΑΤ ανθρώπων, όμως δεν περιμένει αυτήν την τέλεια μέρα για να παρελάσει, αλλά αναλαμβάνει πρωτοβουλία εδώ και τώρα.

Στο Άμστερνταμ, ΛΟΑΤ άτομα από το Ιράν θα έχουν το πρώτο δικό τους σκάφος στο Canal Pride. Βέβαια, επειδή θα υπάρχουν πολλοί φωτογράφοι, κάποια άτομα θα φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 5 Αυγούστου.

Το JoopeA, ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που έφτιαξαν, θα βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας.

«Εμείς, ως queer κοινότητα από το Ιράν, πρόκειται να βγούμε από τη ντουλάπα για να αποδείξουμε ότι δεν ντρέπομαστε για τον εαυτό μας και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό που είμαστε» , ανέφεραν.


«Θα διοργανώσουμε εκδήλωση για την ιρανική LGBTIQ κοινότητα και για όλους όσους αυτή τη στιγμή δεν έχουν φωνή και πρόσωπο. Θα δείξουμε την ορατότητα της ελπίδας και του ονείρου. Γι ‘αυτό είμαστε εδώ, για να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα» .

Τα τελευταία 7 χρόνια, πολλοί έχουν τραβήξει κάποιες «μυστικές φωτογραφίες» στο Ιράν από το μυστικό Pride, στις οποίες δεν φαίνονται πρόσωπα, καθώς η απειλή διώξεων είναι πολύ σοβαρή.

Το Ranginkamaniha (ή Rainbows), για 8η χρονιά, θα πραγματοποιήσει αυτή την εβδομάδα (στις 28 Ιουλίου) το «Rainbow Friday» .

«Πιστεύουμε στην δύναμη της ευτυχίας, του θαύματος της ελπίδας και της δύναμης των χρωμάτων, ακόμη και σε αυτόν τον κόσμο των προκαταλήψεων και της αδυναμίας» , λένε καθώς μοιραζονται φωτογραφίες τους.

«Η θλίψη μας δεν είναι αχνή, αλλά εμείς, τα ουράνια τόξα του Ιράν, ουρλιάζουμε την ευτυχία μας ως σχήμα αντίστασης και κρατάμε ζωντανή την ευφορία μας ως φάρο δικαιοσύνης» .

«Η ευαισθητοποίηση είναι φωτεινότητα και από εκεί θα πάρουμε πίσω τις χαμένες μέρες μας από τη νύχτα, που όλοι έχουμε πνιγεί περισσότερο από ποτέ. Επειδή πιστεύουμε ότι η ανθρωπότητα είναι θεραπεύσιμη και το ανθρώπινο εόδος είναι όμορφο κι έχει καλοσύνη πιστεύουμε το ίδιο δυνατά ότι μποορύμε να βασιστούμε σ’ αυτό.

«Είναι δυνατόν να ξεπεραστεί η άγνοια που κυριαρχεί στον κόσμο» .

Δείτε τις υπέροχες εικόνες τους γεμάτες όραμα και γεναιότητα:

 




Δες και αυτό!