Η φωτογράφιση που δείχνει ότι κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος

24/07/2017
από

Η φωτογράφιση του Santos Muñoz από το Μπρούκλιν με τίτλο “No One Exists Alone” είναι μία εξερεύνηση της queer ευαλωτότητας.

Ως κοινωνικά πλάσματα, οι ζωές των ανθρώπων είναι αυτές των ατελείωτων συνδέσεων και σχέσεων: οικογενειακών, φιλικών, πλατωνικών, όχι τόσο πλατωνικών, περιστασιακών και άλλων. Η οπτική του φωτογράφου Santos Muñoz διερευνά πτυχές αυτών των συνδέσεων, μειώνοντας το βαθμό εμπιστοσύνης και οικειότητας.

Στον ιστοχώρο του, το “No One Exists Alone” ξεδιπλώνεται σε μια σειρά αισθησιακών γυμνών ζευγαριών με έμφαση στα συναισθήματα της σύνδεσης και της οικειότητας.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης αναφέρει στο Out Magazine:

Βιώνουμε συνδέσεις, σχέσεις και παίρνουμε αποφάσεις σχετικά με το για ποιο άτομο θα αφήσουμε τα τείχη μας να πέσουν”, ανέφερε ο Muñoz για το θέμα του έργου. “Μπορεί να γίνει αυτός ο συνεχής μη λεκτικός διάλογος, που είναι απίστευτα τρομακτικός, αλλά και όμορφος… Πιστεύω ότι όλοι θέλουμε να νοιαζόμαστε για κάποιον και θέλουμε κάποιον να μας φροντίσει. Χρειαζόμαστε στήριξη κι έχουμε ανάγκη να εμπιστευθούμε ότι κάποιος άλλος είναι πρόθυμος να μας βοηθήσει.

Πάρτε μία μικρή γεύση:




Δες και αυτό!