Αύξηση στον εξαναγκασμό σε ετερόφυλο γάμο σημειώνεται στην Αγγλία

21/07/2017
από

Αυξάνεται ο αριθμός των Βρετανών ανδρών, που προέρχονται από παραδοσιακές οικογένειες και εξαναγκάζονται να παντρευτούν γυναίκες.

Η αστυνομία της Βρετανίας αναφέρει, ότι ο αριθμός των ανθρώπων που εξαναγκάζονται σε ετεροφυλόφιλους γάμους, πιστεύεται ότι ανέρχεται εκατοντάδες.

Τα στοιχεία από την αστυνομία του West Midlands μάλιστα δείχνουν, ότι ο αριθμός των ατόμων που επικοινωνούν με τις αρχές, επειδή εξαναγκάζονται σε γάμο αυξάνεται, ενώ οι οικογένειες τους πιέζουν να παντρευτούν άτομα του αντίθετου φύλου.

Αναφέρουν ακόμη, ότι το σύνολο των καταναγκαστικών γάμων στη Βρετανία, τον τελευταίο μόνο χρόνο, ξεπερνά τους 30, σε περιπτώσεις ΛΟΑΤ+ ατόμων, που αναγκάστηκαν να παντρευτούν από τις οικογένειές τους.

Επίσης, αποκαλύφθηκε ότι η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων προέρχονται από τις κοινότητες της Νότιας Ασίας – οι οποίες παραδοσιακά αντιτίθενται στην ομοφυλοφιλία και την θεωρούν μεγάλο ταμπού. Αυτό επιβεβαιώθηκε, όταν συλλέχθηκαν στοιχεία από διάφορες φιλανθρωπικές και ΛΟΑΤ+ οργανώσεις, που προσέφυγαν στην αστυνομία.

Το BBC έχει έρθει σε επαφή με 22 gay άνδρες και λεσβίες, που έχουν πιεστεί από κάποιον μέσα από την οικογένειά τους για να παντρευτούν ένα άτομο του αντίθετου φύλου.

Πολλοί παραδέχτηκαν, ότι η προοπτική ενός ετεροφυλοφιλικού γάμου ήταν ελκυστική, αφού θα απάλλασσε την οικογένεια από τη ντροπή, που θα έφερνε στην κοινότητά τους η ομοφυλοφιλία.




Δες και αυτό!