Tου είπαν να μην έρχεται με makeup στη δουλειά. Δείτε τι τους απάντησε

17/07/2017
από

Η νέα διοίκηση είπε στον 20χρονο Scott Laplanche να βγάλει το makeup που φορούσε ή έστω να το σβήσει λίγο.

Όταν Scott Laplanche από το Ηνωμένο Βασίλειο πήγε στη δουλειά του στην Currys PC World κι ήρθε αντιμέτωπος με τη νέα διοίκηση της εταιρίας, έπρεπε με μεγάλη του έκπληξη να αντιμετωπίσει μία διάκριση σε βάρος του.

Τους τελευταίους εννέα μήνες, που ο Laplanche εργάζεται στην εταιρία εμφανιζόταν με μακιγιάζ κι οι προϊστάμενοί του δεν είχαν κανένα πρόβλημα μ’ αυτό, το επέτρεπαν και μάλιστα του έκαναν και κολακευτικά σχόλια. Όταν όμως άλλαξε η διοίκηση, πιστεύει ότι μάλλον έπεσε θύμα διάκρισης και για το λόγο αυτό έκανε και την σχετική ανάρτηση στο Facebook:

Πριν εξηγήσω την απογοήτευσή μου, θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας αυτό…Δεν υπάρχει κώδικας για το makeup στη δουλειά μας. Ακόμη, πολλές από τις συναδέλφισσές μου έχουν πιο έντονο μακιγιάζ από το δικό μου. Μ’ αυτό στο μυαλό, έχω δουλέψει εκεί ήδη 8/9 μήνες όπου ποτέ πριν δεν δέχτηκα επίπληξη για το μακιγιάζ μου.

Βασικά, ακριβώς το αντίθετο… Κάποιοι managers με στήριζαν και που έκαναν και κομπλιμέντα για το μακιγιάζ. Ωστόσο, πρόσφατα, αλλάξαμε διοίκηση. Νωρίτερα, αυτή την εβδομάδα, πήγα στη δουλειά μου, όπως ο πάντα υπέροχος εαυτός μου και μου είπαν να βγάλω το μακιγιάζ μου. Έπαθα σοκ…

Αφού αρνήθηκα, μου είπαν να το κάνω πιο διακριτικό. Παρακαλώ; Να το σβήσω λίγο; Δεν μπορείς να καταστρέψεις ένα έργο τέχνης. Αισθάνομαι ότι αυτό είναι πρακτική διάκρισης. Προφανώς και δεν θα βγάλω το makeup μου τη στιγμή, που όλες οι άλλες συναδέλφισσές μου επιτρέπεται να έρχονται στη δουλειά με τον fabulous εαυτό τους.

Θα το καταλάβαινα ίσως εάν είχα έντονα βαμμένα κόκκινα μαλλιά (που παρεμπιπτόντως, κάποιες συναδέλφισσες έχουν), θα το καταλάβαινα αν χρησιμοποιούσα έντονο μπλε eye liner (που παρεμπιπτόντως, κάποιες συναδέλφισσες το κάνουν), θα το καταλάβαινα αν ερχόμουν στη δουλειά με πράσινο κραγιόν (θα ανησυχούσα αν κάποια από τις συναδέλφισσες το έκανε και επί της ευκαιρίας να πω ότι οι συναδέλφισσές μου είναι υπέροχες όπως εμφανίζονται – απλά τα λέω αυτά για να ενισχύσω το επιχείρημά μου). 

Έτσι, να μαι στο Facebook (classy me)
Αλλά μαντέψτε κάτι, έχουμε 2017, γιορτάζουμε το Pride όλο το καλοκαίρι κι εγώ δείχνω τόσο hot, οπότε deal with it! Είναι λάθος να γίνονται διακρίσεις κατηγορηματικά και για οποιονδήποτε λόγο. (Εδώ μια φωτογραφία με το μακιγιάζ, που μου είπαν να βγάλω…)

Η φωτογραφία του έχει μέχρι σήμερα περισσότερα από 23.000 likes και 3.000 shares.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1679848115381529&set=a.305811609451860.85119.100000690711407&type=3&theater

 




Δες και αυτό!