“Μαμά, μπαμπά”: Το νέο τραγούδι που μιλά για αποδοχή στη σκηνή του Athens Pride

09/06/2017
από

Τη σκηνή του Athens Pride επέλεξαν o Γιάννης Βασιλόπουλος, ο Σπύρος Παρασκευάκος και η Δήμητρα Σελεμίδου για να παρουσιάσουν ζωντανά το νέο τους τραγούδι με τίτλο “Μαμά, μπαμπά”.

Το τραγούδι αποτελεί κομμάτι του δίσκου «Τρίτη Έξοδος» και μιλάει για όλους τους ανθρώπους που διεκδικούν ανοιχτά την πραγματική πτυχή του εαυτού τους. 

O Γιάννης Βασιλόπουλος, με αφορμή το «Μαμά μπαμπά», γράφει ένα κείμενο για το Antivirus:

Το βλέμμα σας το κράτησα αλλού όμως κοιτάζω, μαμά, μπαμπά, λυπάμαι δεν σας μοιάζω…

Αγαπώ για μας σημαίνει πως αποδέχομαι τη διαφορά του άλλου: του παιδιού, του συντρόφου, του φίλου. Σημαίνει πως του επιτρέπω να οριοθετήσει την ταυτότητά του, αποφεύγοντας την συναισθηματική αιμομιξία, την ισοπέδωση ή την τροποποίηση της προσωπικότητάς του. Με τον Σπύρο και τη Δήμητρα συνυπογράφουμε αυτό το τραγούδι ελπίζοντας να συντροφεύσει όσους νέους διεκδικούν την ταυτοτική τους αυτονόμηση. Κι αυτό, γιατί ξέρουμε πολύ καλά πως πρόκειται για έναν αγώνα με πολύ υψηλό προσωπικό κόστος, που όμως αποτελεί τον μόνο δρόμο για να συνυπάρχουμε πραγματικά με τους ανθρώπους μας, με τις αληθινές τους εκδοχές, στρέφοντας το βλέμμα μας προς αυτές και όντας οι ίδιοι ειλικρινείς απέναντί τους.

Μετά την κυκλοφορία (εχθές) του τραγουδιού, αρκετοί ήταν οι καλλιτέχνες που έσπευσαν να σχολιάσουν.

Δήμητρα Γαλάνη

Σπουδαία παίδες! Μπράβο, πολύ όμορφο τραγούδι και ό,τι καλύτερο για το ξεκίνημα του Γιάννη μας. Μπράβο και στον Σπύρο αλλά και στην συνονόματη Δήμητρα. Καλοτάξιδο να είναι…


Μάριος Φραγκούλης

Ακούστε αυτό το συγκλονιστικό τραγούδι από τον νέο δίσκο της Δήμητρας Σελεμίδου. Συγχαρητήρια σε όλους για την καταπληκτική σας νέα δισκογραφική δουλειά!!! Μπράβο Δήμητρα!


Φοίβος Δεληβοριάς

O Γιάννης Βασιλόπουλος είναι 18 ετών – είναι ο νεώτερος Έλληνας στιχουργός που δισκογραφεί αυτή τη στιγμή. Η Δήμητρα Σελεμίδου είναι μια υπέροχη νεαρότατη τραγουδίστρια. Και ο Σπύρος Παρασκευάκος κατάγεται από την πηγή του Ανεξήγητου: τη μελωδία. Καλός ο δρόμος, φίλοι μου.


Γεράσιμος Ευαγγελάτος

Αυτό είναι ένα ολοκαίνουργιο, πολύ συγκινητικό τραγούδι – κατάθεση από τρία νέα παιδιά. Ας του δώσουμε τη σημασία που του αξίζει μέσα στη μεγάλη φασαρία του διαδικτύου.


Γιώργος Περρής

Νέα παιδιά με ταλέντο σπάνιο!!!


Χρήστος Γ. Παπαδόπουλος

Μη σου φανεί περίεργο που χαίρομαι να ζηλεύω όταν ακούω τραγούδια σαν αυτό. Αυτή η δημιουργική ζήλια μόνο, μπορεί να κάνει καλό στο ελληνικό τραγούδι. Να έρχονται τρεις πιτσιρικάδες και να μας φοράνε τα γυαλιά. Τους βγάζω το καπέλο.


Χρήστος Θεοδώρου

Υπέροχο νέο τραγούδι από τρία πολύ ταλαντούχα παιδιά, ακούστε το.


Χρήστος Παπαμιχάλης

Και έρχονται κάτι τέτοια τραγούδια, που λες να υπήρχαν ραδιόφωνα να μεταδώσουν την ποιότητα του συναισθήματός τους. Και ευτυχώς υπάρχουν 2, 3 το πολύ.


Στοιχεία τραγουδιού

Στίχοι: Γιάννης Βασιλόπουλος
Μουσική: Σπύρος Παρασκευάκος
Ερμηνεία: Δήμητρα Σελεμίδου
Ενορχήστρωση: Γιώργος Ανδρέου
Παραγωγή: Παρασκευάς Καρασούλος
Εξώφυλλο: Αχιλλέας Πιστώνης
Άλμπουμ: Τρίτη Έξοδος
Μικρή Άρκτος, 2017




Δες και αυτό!