Αεροπορική δεν αναγνωρίζει LGBT οικογένεια

23/05/2017
από

Αεροπορική αρνήθηκε σε gay μπαμπάδες με τα παιδιά τους να μπουν σε αεροπλάνο καθώς δεν ήταν πραγματική οικογένεια.

Δύο gay μπαμπάδες, που ήθελαν να ταξιδέψουν μαζί με τα παιδιά τους στερήθηκαν την προτεραιότητα επιβίβασης σε μια πτήση, επειδή η αεροπορική εταιρεία δεν τους θεωρούσε οικογένεια.

Ο Grant Morse, ο σύζυγός του Sam και τα τρία παιδιά τους πετούσαν από το νοτιοδυτικό Μπάφαλο της Νέας Υόρκης στο Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλώριδας το Σαββατοκύριακο όταν ήρθαν αντιμέτωποι με αυτήν την «τρομερή διάκριση» .

Οι μπαμπάδες, που είναι μαζί τα τελευταία για 26 χρόνια, ήθελαν να ταξιδέψουν με τα τρίχρονα δίδυμα αγόρια τους, την πεντάχρονη κόρη τους και την 83χρονη μητέρα του Grant.

Ο Grant περιγράφει στο facebook το περιστατικό. Πλησίασαν την περιοχή οικογενειακής επιβίβασης, όπως είχαν κάνει πολλές φορές στο παρελθόν χωρίς πρόβλημα, μόνο που αυτή τη φορά ένας υπάλληλος ακύρωσε όλη την οικογενειακή τους δομή.

Ο υπάλληλος επιβίβασης τους πλησίασε δυναμικά και τους είπε: «Εδώ είναι η περιοχή επιβίβασης οικογενειών» .

“Ο σύζυγός του Grand απάντησε: “Το ξέρουμε, είμαστε οικογένεια. 

Ο υπάλληλος συνέχισε: “Από εδώ δεν μπορούν να περνούν όλοι. Αυτή είναι η περιοχή οικογενειακής επιβίβασης.

Ξαναπαντούν με υπομονή οι μπαμπάδες εξηγώντας: “Είμαστε κι οι δύο μπαμπάδες με τρία παιδιά σε καρότσια και με την 83χρονη μητέρα μας, που χρειάζεται βοήθεια και δεν μπορεί να μείνει μόνη της. ”

Ο υπάλληλος επέμεινε: “Όλοι δεν μπορείτε να πάτε!

Ο Grant δήλωσε ότι όταν η οικογένεια προσπάθησε να επιβιβαστεί, κατά τη διάρκεια του χρόνου, που είχε οριστεί για τις οικογένειες να το πράξουν, ο ίδιος υπάλληλος τους φώναξε δυνατά: “Εσείς. Δεν μπορείτε. Φύγετε. Αυτό ισχύει μόνο για τις οικογένειες» .

Του απάντησαν ξανά: “Είμαστε οικογένεια: δύο νόμιμοι μπαμπάδες, τρία παιδιά κι η αδύναμη μητέρα μας” .

Ο υπάλληλος δεν καταλάβαινε: “Δεν μπορείτε να επιβιβαστείτε.”

Ο Grand δηλώνει, ότι έμεινε εντελώς έκπληκτος κι αποφάσισε να ρωτήσει επιτέλους γιατί.

Η απάντηση που πήραν από τον υπάλληλο ήταν η εξής: “Τα παιδιά κι οι γονείς μόνο.

Επανέλαβαν οι μπαμπάδες: ​​”Είπαμε ότι είμαστε και οι δύο γονείς.

Ο Grand θυμάται τη εξέλιξη ως εξής: “Στη συνέχεια δήλωσε σαφώς, ότι μόνο ένας ενήλικας και τρία παιδιά μπορούν να επιβιβαστούν. Σοκαρίστηκα! Στην πραγματικότητα αρνιόταν την οικογενειακή επιβίβαση σ’ έναν από τους νόμιμους πατέρες.

Ο Grant περιγράφει πώς η οικογένεια “αναγκάστηκε να επιβιβαστεί τελευταία στο αεροσκάφος. ”

Η κόρη μου με ρώτησε: “Μπαμπά, γιατί δεν μας επιτρέπουν να μπούμε στο αεροπλάνο;

Όταν τελικά η οικογένεια πήρε την άδεια να επιβιβαστεί, ο Grand παρατήρησε, ότι η μητέρα του “έπρεπε να καθίσει στη σειρά εξόδου, μόνη της” παρόλο που ήταν “83χρονων και εύθραυστη” , ενώ πρόσθεσε ότι : “Το σύνολο του αεροσκάφους ήταν σε κίνδυνο εάν συνέβαινε κάποιο περιστατικό έκτακτης ανάγκης” .

Η Southwest δήλωσε ότι είχε μόλις ακούσει για το περιστατικό και παρέπεμψε κάθε ενδιαφερόμενο στην «πολιτική οικογενειακής επιβίβασης» .




Δες και αυτό!