Άντρες βασανίζονται μπροστά σε πλήθος 3.000 ανθρώπων

23/05/2017
από

Οι άνδρες δήλωσαν ότι θέλουν απλώς να προχωρήσουν με τη ζωή τους, αφού μαστιγώθηκαν 85 φορές για την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται τέτοια φρικτά νέα για βασανισμούς gay ανδρών από την Ινδονησία και την επαρχιακή περιοχή Ατσέχ. Μάλιστα, στις αρχές του μήνα ακούσαμε για την υποβολή 14 gay ανδρών σε τεστ για τον ιό HIV και δημοσίευση των αποτελεσμάτων παρά τη θέλησή τους.

Αυτή τη φορά η είδηση δεν διαφέρει και πολύ δυστυχώς, καθώς δύο άνδρες, 20 και 23 ετών αντίστοιχα, στην Ατσέ της Ινδονησίας, μαστιγώθηκαν 85 φορές μετά την καταδίκη τους για ομοφυλοφιλία και ομοφυλοφιλικό σεξ.

Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι μαζεύτηκαν έξω από το τζαμί Syahuda για να παρακολουθήσουν την καταδίκη αυτών των ανδρών με βάσει τους νόμους της ισλαμικής περιοχής, γνωστούς ως Qanun Jinayat.

Οι άνδρες, που ονομάζονται μόνο ΜΤ και ΜΗ, έχουν συλληφθή από τον Μάρτιο. Μια ομάδα εισέβαλε τότε σε διαμέρισμα, που βρίσκονταν οι δύο άνδρες και κατηγορούνταν ότι ήταν ομοφυλόφιλοι κι έκαναν σεξ. Ήταν η πρώτη φορά, που κάποιος κατηγορούσε κάποιον άλλον για ομόφυλο σεξ στην Ατσέ.

Οι αναφορές στο BBC περιέγραψαν πολλούς από το πλήθος να ζητωκραυγάζουν όσο μαστιγώνονταν οι άνδρες. «Ας είναι αυτό ένα μάθημα» , φώναξε ένας. «Πιο δυνατά» , φώναξε άλλος. Άλλοι οκτώ άνθρωποι βασανίστηκαν εκείνη την ημέρα συμπεριλαμβανομένων δύο γυναικών που κατηγορούνταν, ότι έδειξαν στοργή σε έναν άνδρα που δεν ήταν ο σύζυγός τους.

Το αυθεντικό Video δημοσιεύτηκε από έναν λογαριασμό με όνομα Jewel Topsfield (@JewelTopsfield)

Η Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ινδονησίας (Komnas) κάλεσε την κυβέρνηση της Ατσέ να αναθεωρήσει τους νόμους της.

«Είναι απαραίτητο να επανεξετάσουμε το Qanun Jinayat σύμφωνα με το πνεύμα των αξιών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αντικατοπτρίζεται στο Σύνταγμα του 1945» , δήλωσε ο Mohammad Nurkhoiron, Αντιπρόεδρος Εξωτερικών / Ειδικός Εισηγητής της Komnas HAM.

«Η Komnas HAM είναι της γνώμης, ότι αυτό καλύπτει επίσης την ελεύθερη διάκριση βάσει οποιουδήποτε σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου».

Σημείωσε επίσης, ότι οι νόμοι της Ατσέ έρχονταν σε αντίθεση με τους ευρύτερους νόμους της Ινδονησίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ότι η καταδίωξη έρχεται σε αντίθεση με τη σύμβαση κατά των βασανιστηρίων:

«Η επαρχιακή κυβέρνηση του Nangro Aceh Darussalam (πρέπει) να καταβάλλει προσπάθειες για την υιοθέτηση των αξιών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πολιτική και την εφαρμογή τους» .




Δες και αυτό!