Ο Κυβερνήτης της Νεβάδα υπέγραψε νομοσχέδιο για τα LGBT+ παιδιά που αναζητούν ανάδοχη οικογένεια

12/04/2017
από
Exterior photo of the November 11, 2005 in Las Vegas, Nevada.

Ο Κυβερνήτης της Νεβάδα υπέγραψε νομοσχέδιο με το οποίο επιτρέπεται στα παιδιά να προσδιορίζονται από τη μέριμνα με το φύλο που επιθυμούν.

Exterior photo of the November 11, 2005 in Las Vegas, Nevada.

Το νομοσχέδιο εισήχθη από τον Αναπληρωτή Επικεφαλής της Συνέλευσης Πλειοψηφίας, κ. Nelson Araujo, με βάσει το οποίο θα επιτρέπεται στα παιδιά να ταυτιστούν με το φύλο που ταιριάζει στην ταυτότητά τους.

Η ρύθμιση 99 θα προβλέπει, επίσης, την κατάρτιση και τη συνεργασία με την LGBT νεολαία.

Ο Κυβερνήτης Brian Sandoval υπέγραψε το νομοσχέδιο την Τρίτη και θα τεθεί σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου.

Το Τμήμα Υπηρεσιών για το Παιδί και την Οικογένεια του Λας Βέγκας θα πρέπει, επίσης, να λειτουργήσει με βάσει το νομοσχέδιο και να προβλέπονται ποιες θα είναι οι διαδικασίες για να εντάσσονται τα LGBT+ παιδιά στη μέριμνα και βρίσκουν κατάλληλες ανάδοχες οικογένειες.

Παράπονα από τα LGBT+ παιδιά σε ανάδοχες οικογένειες θα λαμβάνονται υπόψιν από το νέο σύστημα σύμφωνα με το νομοσχέδιο. Το νομοσχέδιο, όπως αναφέρει ο Araujo, εισήχθη λόγω του μεγάλου αριθμού των LGBT+ νέων στην προώθηση του συστήματος.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι αν επιτρέψουμε στον εαυτό μας να περάσει αυτό το νομοσχέδιο και να υπογραφεί θα έχουμε κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο προς την εξασφάλιση ότι όλα τα παιδιά της νεολαίας μας θα έχουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.»

Διάφορα ερωτήματα τέθηκαν από τους νομοθέτες, κατά την κατάθεση του νομοσχεδίου, με κάποιους να προβληματίζονται ισχυριζόμενοι, ότι οι νέες κατευθυντήριες γραμμές ενδεχομένως μειώσουν τον αριθμό των διαθέσιμων ανάδοχων οικογενειών.

Το νομοσχέδιο απαλλάσσει ακόμη μία οικογένεια από την υιοθεσία ενός LGBT+ νεαρού ατόμου αν έχουν θρησκευτική αντίρρηση. «Θα πάρει χρόνο και δεν θα κρύψω, αλλά νομίζω ότι αυτές είναι συζητήσεις που αξίζει τον κόπο να γίνονται» , δήλωσε ο Araujo.

Κατά την ακρόαση του νομοσχεδίου κανείς δεν εξέφρασε αντίρρηση και μάλιστα κάποιοι τοποθετήθηκαν αμέσως υπέρ αυτού.




Δες και αυτό!